divendres, 3 de setembre del 2010

Retorn del "som una nació, nosaltres decidim" per a la Diada

L'ens federatiu de Ponent i l'Alt Pirineu s'adhereix a l'acte que tindrà lloc a Lleida
La Diada de Catalunya, l'11 de setembre, s'aprofitarà a Lleida per reiterar la voluntat manifestada el passat 10 de juliol pels carrers de Barcelona. La iniciativa endegada per la delegació a Ponent d'Òmnium Cultural compta amb 65 entitats adherides, entre les quals hi ha la Federació Sardanista de les Comarques Lleidatanes i el Grup Sardanista del CE Huracans, de Lleida, segons fonts de l'organització.
L'acte és "contra la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut perquè ens nega el dret a decidir i ens nega com a nació", tal com ha afirmat a CREUANT el president de la delegació ponentina de l'entitat, Josep Maria Forné. El lema tornarà a ser: "Som una nació. Nosaltres decidim".
La manifestació començarà a dos quarts d'11 del matí a l'emblemàtic edifici del Roser i recorrerà part del centre històric fins arribar al baluard de la mitja lluna del turó de la Seu Vella.
El manifest nacional d'Òmnium compta amb el suport dels Amics de la Sardana d'Alguaire
Òmnium Cultural liderarà els actes commemoratius a Barcelona i ha elaborat un manifest nacional al qual s'hi ha adherit Amics de la Sardana d'Alguaire.
El text crida a les organitzacions a "renovar l'esforç col·lectiu" del passat 10 de juliol per pressionar els partits de cara a "avançar en el projecte nacional compartit", també apel·la a "prendre consciència de l'agressió que viu el país" i a tenir "actituds transformadores".
El manifest lamenta que no s'hagi traslladat una posició unitària de les formacions polítiques a les corts espanyoles i demana als representants polítics "una línia coherent" de "compromís nacional" després de les eleccions al Parlament de Catalunya, que s'esperen per a aquesta tardor.

Notícies relacionades:
· "Quan convé seguem cadenes"  (13/07/2010)
· S'amplia la llista d'adherits al 'Som una nació. Nosaltres decidim' (12/07/2010)
· Ressò internacional (llistat de notícies) (11/07/2010)
· Més d'una dotzena d'entitats sardanistes s'han adherit al 'Som una nació. Nosaltres decidim' (09/07/2010)
· Ja són una mitja dotzena les entitats sardanistes adherides per a dissabte (08/07/2010)
·
Federació i OBP volen unir el sardanisme a la manifestació de dissabte (07/07/2010)
· La Federació de Catalunya s'adhereix a la manifestació de dissabte (05/07/2010)