divendres, 10 de setembre del 2010

Un Campionat imprevisible

La bellvisenca Xalem i la lleidatana Dolç Infern es disputen el territorial de Ponent, amb l'agramuntina Estol-Espígol de prop
La vint-i-setena edició del Concurs de Colles Sardanistes Ciutat de Tàrrega arriba diumenge enmig de la temporada del Campionat de la Terra Ferma menys previsible dels darrers anys. I més, després dels resultats dels dos certàmens celebrats la setmana passada. Motiu pel qual la constància i mantenir el nivell seran claus per fer-se amb el primer lloc de la categoria gran, quan s'ha arribat a la meitat de la temporada. Per començar, caldrà veure qui es fa seu el concurs que diumenge se celebrarà a l'esplanada dels dipòsits del Parc de Sant Eloi de Tàrrega, on hauran de ballar, a partir de dos quarts de dotze del migdia, al so de la Cobla Tàrrega.
Xalem recupera l'alè
La colla Xalem va guanyar dissabte, a Vilanova de Bellpuig, el seu quart concurs de la temporada 2010, fet que el situa provisionalment per davant de Dolç Infern, que diumenge va superar els bellvisencs a les Borges Blanques a la categoria gran. Dels set concursos fets fins ara, Xalem n'ha guanyat quatre i els altres tres han estat per a la lleidatana Dolç Infern. Qui més segons llocs ha fet és l'agramuntina Estol-Espígol (4), seguida de Xalem (2) i un Dolç Infern. Caldrà veure si el conjunt lleidatà podrà recuperar el fet de no haver participat i, per tant, no haver puntuat a Ivars d'Urgell el passat 22 de maig.
Sigui com sigui, falten sis concursos en els quals, fins i tot, Estol-Espígol podria sorprendre.
Revesses encaminades
Dolç Infern ha resolt el tiratge de les sardanes revesses en cinc certàmens. En bona mesura gràcies a una de les seues noves incorporacions per a aquesta temporada: Lluís Serrano. L'igualadí, encara que enguany competeix per voluntat pròpia com a lleidatà, és quart a la classificació provisional del Campionat de Catalunya Individual de sardanes revesses de la categoria gran.
Punts lliures igualats
Estol-Espígol, guanyadora de la modalitat en els darrers temps, ha guanyat tres concursos, els mateixos que Dolç Infern. L'última té a favor el segon lloc sumat dissabte a Vilanova de Bellpuig, on va quedar darrer de la local Sol Ixent.
La resta de categories, obertes
La participació discontínua de les colles fa de difícil preveure el resultat final en alevins i infantils. En canvi, Somni sembla tenir assegurat el primer lloc de juvenils per falta de rival.
Dimoniets va encarrilar diumenge el seu camí cap al lideratge, amb la tercera victòria, el dia després de 'punxar' a Vilanova de Bellpuig davant de la local Saltirons. La junedenca Saltirons de Joia va guanyar dissabte i diumenge.
Tàrrega, diumenge
El Campionat continuarà diumenge amb el concurs de Tàrrega. Serà a dos quarts de dotze del migdia a l'esplanada dels dipòsits del Parc de Sant Eloi.

[Imatge 1: Marc Fillat, cap de colla (capità) de Dolç Infern, tracta qüestions tècniques amb la colla.
Imatge 2: El nou fitxatge de Dolç, Lluís Serrano, és un dels responsables del bon resultat en revesses.
TOTES LES FOTOS: ADRIÀ ROMERO]