dimecres, 24 de novembre del 2010

"Ara mateix, l'hoquei està un pèl lluny de ser un esport mixt com la sardana”

EDU FERNANDEZ / Capità de l'Igualada Hoquei Club masculí

ALBERT FONT-TARRÉS
Sis copes d'Europa, cinc Supercopes d'Europa i cinc lligues. Són només alguns dels trofeus que ha aconseguit, amb seixanta anys d'història, l'equip masculí de l'Igualada Hoquei Club. Un combinat que acull els seus rivals a la mateixa pista sobre la qual dinou colles sardanistes competiran dissabte, al màxim nivell. El pavelló de les Comes rebrà el Campionat de Catalunya de la modalitat de punts lliures.
Parlem amb el capità després d'haver perdut, per 2 a 3, el darrer partit jugat contra un dels forts: el gallec Liceo.

· Com veus la situació de l'equip en aquests moments?
Crec que estem en un moment de reconstrucció a tots els nivells, hi ha hagut canvi de directiva, canvi d'entrenador i d'alguns jugadors. A nivell esportiu, sí que s'ha notat certa millora i, de mica en mica, s'anirà recuperant el club que havia arribat a ser.
· Amb 28 anys, sou un dels dels jugadors que ha sortit de la base i que ho heu fet sota l'estela d'un Igualada Hoquei Club dels anys 90 i que va ser una referència a escala europea. Creieu que pot arribar a tornar-ho a ser?
És complicat però és clar que tot té un començament i sempre són a base de treball, de molta il·lusió i implicació. Crec que aquests ingredients ara mateix sí que hi són però no et sabria dir fins on es pot arribar. Tota la gent que hi estem posats tenim les ganes de tornar el club al més amunt possible.
· Practiqueu un esport en què se separa per equips masculins i femenins, en canvi la sardana de competició és mixta. Creus que jugadors i jugadores podrien arribar a estar junts en categories superiors?
Jo crec que ara mateix és un pèl lluny de ser possible. Però, ara mateix, el femení està evolucionant molt i potser d'aquí a uns anys no estaran tan lluny del que estan ara.
· Formeu part dels esportistes que s'han significat a favor de les seleccions catalanes. Veus que es podrà tornar a ser membre de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS)?
Això està complicat. És una lluita que per molts motius poc a poc s'ha anat allunyant aquesta possibilitat. La veritat és que ho veig difícil. La gent que vol lluitar per això, seguirà fent-ho i, a veure, si en un futur es pot aconseguir.
· Vostè ja n'ha format part en una Golden Cup. Tot i així vau ser qui va marcar el gol a la final que va donar el Mundial a la selecció espanyola.
El que vol tot jugador és competir a la màxima competició i, ara per ara, els jugadors catalans només ho podem fer per mitjà de la selecció espanyola. Dubto que molts jugadors dirien que no a poder disputar un Mundial. Sí que un preferiria fer-ho amb la selecció catalana que és, potser, amb la que tens més sentiments.
· Amb l'Igualada Hoquei Club, heu perdut dos partits fora de casa i n'heu perdut un. Això vol dir que a les Comes és el lloc on us sentiu més còmodes?
Un dels objectius d'aquesta temporada era recuperar de guanyar molts punts a casa, que, potser, temporades anteriors en guanyàvem més a fora. Intentarem fer-nos forts a casa i també, a fora de casa, guanyar el màxim de partits possibles. Però sí que volem recuperar el respecte que abans tenien els equips quan venien a les Comes. A més, és més important guanyar els partits a casa per fer gaudir la pròpia afició.
· Dissabte jugareu contra el Tenerife fora de casa. Com afronteu el partit?
Tot i que aquest any ells estan en un moment molt baix de forma, pels resultats que han anat aconseguint; sempre ha estat una pista que ens ha costat molt. I fins fa poques temporades aquí, a Igualada, no havien guanyat mai. La seua és una pista a la qual anem amb molt de respecte i prepararem molt bé el partit per intentar que no hi hagin sorpreses.

[Fotos: Igualada Hoquei Club]