divendres, 10 de juny del 2011

Dediquen una sardana al ciclista Xavi Tondo

La peça de Xavier Forcada va ser estrenada per la Cobla Jovenívola de Sabadell
Ramon Tondo, pare del ciclista, va ser present a l'estrena.
Foto: Cobla Jovenívola de Sabadell.
'Xavi, esforç i somriure'. Aquest és el títol de la sardana que Xavier Forcada ha dedicat a Xavi Tondo, mort -als 32 anys d'edat- en un accident domèstic el passat 23 de maig i que va commocionar el ciclisme professional del país. La Cobla Jovenívola de Sabadell va ser l'encarregada d'interpretar per primer cop la peça durant l'Aplec de la Sardana de Calella, dissabte passat, davant de familiars de l'esportista. Ramon Tondo, pare del ciclista i aficionat a la sardana, es va dirigir al públic.
El corredor, nascut a Valls, competia amb el Movistar Team i havia guanyat recentment la 'Vuelta a Castilla y León'. Va debutar professionalment el 2003 amb l'equip Paternina-Costa de Almería i havia militat a les files del Barbot-Gaia (2004), Catalunya-Àngel Mir (2005), Relax-GAM (2006), LA-MSS (2007-2008), l'Andalucía-CajaSur (2009) i Cervélo Test Team (2010).
Xavi Tondo va protagonitzar un gest contra el dopatge a favor de l'esportivitat del ciclisme en alertar, el passat mes de desembre, els Mossos d'Esquadra d'un correu electrònic que oferia substàncies il·legals.
Jordi Paulí li va dedicar 'Rebombori'
Jordi Paulí ja havia dedicat al ciclista el muntatge 'Rebombori', interpretat durant la final del concurs de votació popular 'La Sardana de l'Any', el 28 de maig.
La família va rebre, en el seu moment, múltiples mostres de condol d'aficionats de la sardana, músics i cobles.

· Gravació de l'estrena penjada per Carme Pruñonosa: