divendres, 15 de gener del 2010

La Principal de la Nit clou la presentació del llibre-disc del Premi Miquel Martí i Pol

Marcel Casellas i dos instrumentistes de la formació tanquen l'acte fruit del Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada
El líder de La Principal de la Nit, Marcel Casellas, va interpretar, juntament amb la fiscornaire Montse Faura i la tenora Elisenda Vilarrubias, la darrera cançó de la presentació del llibre-disc 'Terra i Cultura' que va tenir lloc dijous al vespre al bar i espai de recitals poètics 'L'Horiginal'. La publicació, editada per Cossetània i Enderrock, és fruit de les poesies musicades en les dos edicions del Premi Miquel Martí i Pol.

La presentació ha anat a càrrec de Lluís Llach, promotor del guardó, i Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock; acompanyats per un representant del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; de Pol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i del director del festival BarnaSants, Pere Camps.

La primera en cantar ha estat la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz amb la musicació del poema 'Covava l'ou de la morta blanca' de Maria Mercè Marçal. Llach ha elogiat la cantant i ha manifestat que "ha estat un miracle trobar-me-la". Després ha estat el torn de Clara Andrés, guanyadora de la primera edició del Premi Miquel Martí i Pol, i Joanjo Bosk, entre altres.


Entre el públic que ha omplert la sala s'hi han pogut veure altres dels participants del llibre-disc com ara Francesc Ribera 'Titot', Marina Rossell, Gerard Quintana o Xavier Baró.

La publicació, que inclou 18 poesies musicades, es distribuirà als centres escolars com a eina per a la promoció de la poesia i de la música i es podrà trobar a la revista Enderrock. A partir del mes de febrer es posarà a la venda a les llibreries.


[De dalt a baix i d'esquerra a dreta. 
Imatge 1 i 2: Tres membres de La Principal de la Nit i Marcel Casellas
Imatge 3 i 4: Taula de presentació i Lluís Llach
Imatge 5: Sílvia Pérez Cruz durant la seua actuació.
Imatge 6: Alguns dels participants al llibre-disc. 
Totes les fotos: Albert Font Tarrés]

--------------
· Vídeo en què Sílvia Pérez Cruz canta 'Covava l'ou de la morta blanca', de Maria Mercè Marçal: