dimarts, 5 de gener del 2010

Unes 87.000 persones van seguir el concert de TV3

La Simfònica de Cobla i Corda ofereix el concert del primer dia de l'any
TV3 va comptar excepcionalment amb un concert el primer dia de l'any. L'actuació encarregada a la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va obtenir 87.000 espectadors de mitjana, cosa que va suposar un 7'7% de la quota de pantalla, segons fonts de la televisió pública.
L'audiència ha estat valorada de “prou bona” per part de fonts de TV3 atenent el dia i la franja horària, entre les 11 i quarts d'una del migdia. Tot i amb tot, va quedar lluny dels 400.000 espectadors del concert de TVE, emès des de Viena a través de la xarxa Eurovisió, i que va comptar amb l'Orquestra Filarmònica de Viena sota la batuta de George Prête. Des de TV3 expliquen que la televisió espanyola comptava amb l'avantatge de ser un concert habitual des de fa anys.
L'actuació, emesa des del Teatre El Jardí de Figueres, va ser dirigida musicalment per Francesc Cassú i Carles Coll mentre que Jordi Cardoner va ser-ne el director escènic.
L'emissió, dirigida per M. Lluïsa Farré i realitzada per Xavier Garasa i Joan Bastida, va comptar amb els dansaires de Mediterrània Dansa.
La Simfònica de Cobla i Corda, formada a partir de la Cobla La Principal de la Bisbal i de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, va actuar el passat 27 de novembre a l'Auditori Enric Granados de Lleida davant d'unes 90 persones, segons el recompte fet per CREUANT. Una assistència que va quedar lluny de les 430 persones que van omplir el Teatre Principal d'Olot dimarts de la setmana passada, segons va publicar el diari El Punt.
Cal tenir en compte que la sala lleidatana va acollir unes 180 persones per al concert de Sant Esteve que va oferir la Bellpuig Cobla.