diumenge, 9 de maig del 2010

Tarragona Dansa s'emporta el Concurs de Lleida

Catorze colles, de quatre categories diferents, participen en el certamen
Tarragona Dansa ha guanyat aquest migdia el Concurs de Colles Sardanistes Ciutat de Lleida en la categoria gran, amb sis punts. El conjunt tarragoní hi ha participat com a colla lliure i no li servirà per puntuar a final de temporada ja que no competeix al Campionat de la Terra Ferma, per al qual puntua el certamen lleidatà d'enguany, coorganitzat pel Grup Sardanista Montserrat i l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL). En total, hi han participat 14 colles (set en categoria gran, tres en alevins, tres en infantils i una en juvenils).
A qui sí beneficiarà el segon lloc és a la bellvisenca Xalem, que ha obtingut 12 punts. Per darrere han quedat l'agramuntina Estol-Espígol i la lleidatana Dolç Infern, amb 21 punts i empatats a la tercera posició. La balaguerina Verge del Miracle (28 punts), la bellputxenca Ferma de Ponent (36p.) i la borgenca Brut Natura (42 p.) han acabat en cinquena, sisena i setena, respectivament.

Petits Merlinets i Dimoniets guanyen en aleví i infantil
L'alguairenca Petits Merlinets (7 punts) ha superat, en categoria alevina, la junedenca Saltirons de Joia (13 punts) i la lleidatana Petits Dimoniets (16 punts).
En infantils, Dimoniets (11 punts) s'ha situat per davant de la junedenca Arc de Sant Martí (14 punts) i l'alguairenca Merlinets (18 punts).
La lleidatana Somni ha estat l'única participant en categoria juvenil.


Tres colles resolen la revessa
Dolç Infern, Tarragona Dansa i Dimoniets han estat les úniques colles que han resolt el tiratge de la sardana revessa: 'Tartamuda' de Pere Aubet. Una composició que fa 29 punts de curts i 63 de llargs.


Dolç Infern passa Estol-Espígol en punts lliures
Per darrere de Tarragona Dansa (3 punts), la colla Dolç Infern (6 punts) ha superat Estol-Espígol (9 p.), guanyadora de la modalitat del Campionat de la Terra Ferma 2009. Brut Natura ha estat l'altra colla que hi ha participat i ha acabat amb 12 punts.
En la categoria B de punts lliures, Arc de Sant Martí ha fet 6 punts. Totes han ballat 'Colla Roca', de Jordi León, mentre el públic ha fet una sardana de germanor.

Dos hores de concurs
L'acte, que estava programat per a les dotze del migdia, ha acabat a les dos. L'allargament es podria explicar per la lentitud en què s'ha desenvolupat el concurs.
Ja l'entrada de les colles a plaça amb el galop de presentació ha començat amb molta distància entre cadascuna. Els intermitjos entre la primera sardana de lluïment i la revessa i entre aquesta i la segona de lluïment han estat llargs, cosa que hauria pogut beneficiar el descans dels dansaires.
Llavors ha començat la cronologia següent:
· 13.25h: Acaba la sardana de germanor i de punts lliures.
· 13.29h: Comença la interpretació de ballables per part de la Cobla Jovenívola d'Agramunt mentre s'ofereix un vermut popular.
· 13.40h: Acaba la cobla i comença la retirada de cadires dels músics per a l'entrega de trofeus.
· 13.43h: S'anuncien els primers trofeus, els de la categoria alevina. (Hi ha trofeu per a totes les colles participants i s'ha fet pujar per cada modalitat -lluïment, revessa i punts lliures-)
· 13.56h: Ha acabat l'entrega de trofeus i es lliura el lot de productes ecològics sortejats entre el públic.
· 13.59h: La colla guanyadora del sorteig d'un pernil puja a l'escenari a recollir-lo.
· 14.00h: Es dóna per finalitzat l'acte.
Durant la recollida de trofeus s'han donat casos com el d'una colla que ha tardat tres minuts en pujar a buscar la seua copa.