divendres, 28 de maig del 2010

"Joan Lluís Moraleda minimitza iniciatives"

El reaparegut 'Fes ta festa' considera que el músic carrega "contra tot i contra tothom" en l'entrevista de CREUANT
El director del programa 'Fes ta festa', el músic Jesús Ventura, ha dedicat la secció 'La columna' d'aquesta setmana a l'entrevista que CREUANT i SARDANEJANT van fer a Joan Lluís Moraleda. Sota el títol 'Del futbol i de la cobla...' afirma que "minimitza" iniciatives que s'estan duent a terme al voltant de la cobla i els instruments que la conformen. "No comparteixo el seu pessimisme" i creu que carrega "contra tot i contra tothom".
Tot i així, l'activista musical dins d'entitats com Músics per la Cobla o l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona assegura que comparteix "bona part de les seues valoracions i dels seus desitjos", encara que "amb algunes petites acotacions".
Ventura valora com "una afirmació curiosa" quan Moraleda diu repetidament que "cadascú va a la seua" ja que "una cosa m'ha quedat clara: el que ell anomena com 'la seua' -la que jo interpreto com la de tothom-, no sembla ser igual que 'la seua' -la del senyor Moraleda". I afegeix que "només les iniciatives en les quals ell intervé semblen les correctes".
En referència a les comparacions que Moraleda fa de Van Gaal i Guardiola, i que recull el titular de l'entrevista, rebla que "potser si hi afegíssim Mourinho tot s'entendria molt millor".
Després de la secció 'La columna' hi han posat la sardana 'Rambla de les flors' del mateix Joan Lluís Moraleda. Jesús Ventura ha justificat que "a part que discrepem en moltes coses amb el senyor Moraleda, no deixem de reconèixer que és un grandíssim compositor". Cap a la meitat del programa han inclòs la sardanova 'D'Afidnes a Martorell', de Jordi Paulí, i interpretada per Santi Arisa&Els Lakatans amb la Cobla Montgrins.

· Entrevista de CREUANT a Joan Lluís Moraleda