divendres, 16 de juliol del 2010

No hi haurà Trobada Occitanocatalana per falta de subvencions

L'acte que tancava la temporada de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes només es queda amb el concurs de recitació
La Trobada d'Agermanament Occitanocatalà, organitzada per l'associació Almosc, deixarà de fer-se “perquè no podem fer front a les despeses”, segons ha explicat a SARDANEJANT l'organitzador Ramon Agulló. Assenyalen el motiu per la disminució de les subvencions i d'altres que, asseguren, que no han cobrat.
L'acte, que va tenir lloc per primer cop el 1993, suposava el final de la temporada de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida i, en les darreres edicions, ocupava un cap de setmana d'activitats a cavall d'una població catalana i una d'aranesa.
Tenen uns deutes, segons Almosc, en què se sumen 1000 euros d'un servei de càtering, 600 dels trofeus i 2000 de l'alberg que acollia els actuants.
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, que havia assumit el paper de coorganitzador, ja havia anunciat a Almosc que retirava la seua participació per motius econòmics. De fet, segons Almosc, els falta de cobrar 3.600 euros d'una ajuda concedida per la Generalitat de Catalunya. Diners amb els quals es paga l'autocar per desplaçar els actuants i serveixen “de coixí” per a l'edició següent.
Almosc insisteix per cobrar 4.000 euros de la Diputació de Lleida, a través de Presidència, i afirma que dels 1.100 euros que el Conselh Generau d'Aran que rebia cada edició, l'any passat es va rebaixar a 600 per “la crisi econòmica”.
Amb tot, enguany només es mantindrà el concurs de recitació que, previsiblement, tindrà lloc a Arties. S'espera que, si les possibilitats econòmiques ho permeten, l'any que ve retorni de la mà de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.
Agulló va rebre, el 2008, el Premi Dia de la Sardana a la dedicació de la Federació Sardanista de Catalunya i de l'Obra del Ballet Popular.