dissabte, 24 de juliol del 2010

La bufera dels 25

La Bellpuig Cobla treu nou disc per celebrar el quart de segle
Esperat des de fa mesos, la Bellpuig Cobla ha anunciat avui que ja té disponible el seu últim disc: un enregistrament per celebrar uns vint-i-cinc anys que va complir l'any passat.
La gravació, editada per Audiovisuals de Sarrià i portada a terme amb el tècnic de so David Casamitjana, conté obres dedicades a la formació nascuda sota el nom de Cobla Juvenil de Bellpuig.
"Ens evoca uns retalls de la història de la cobla", afirma Francesc Saladrigues, representant i contrabaixista del conjunt. El disc ha estat dirigit per Concepció Ramió, que hi aporta la composició '325 belles llunes rutilants'.
L'enregistrament conté composicions de dos components més de la Bellpuig Cobla: del fiscornaire Oscar Barqué ('Un quart de segle') i del tenorista Antoni Saladrigues ('I l'any que ve... 26'). També hi ha obres del recentment guardonat amb la Creu de Sant Jordi Manuel Oltra, de Jesús Ventura, medalla al mèrit musical 2009 de la Federació Sardanista de Catalunya; de Josep M. Bernat, exdirector de la cobla; del director de l'Institut Pontifici de Música Sacra de Roma, Valentí Miserachs, o de Josep Maria Serracant, amb l'obra guanyadora del Premi SGAE 2009 de sardanes 'Paisatge de ponent amb amics'.
Completen l'album l'arranjament per a cobla de Concepció Ramió, estrenat el desembre passat, sobre una sardana d'Enric Granados i la sardana ('Tardoral') amb la qual el pianista cerverí Jordi Castellà va guanyar el XIII Certamen de composició de Sardanes i Música per a Cobla de Mollet del Vallès. 'Joiosa plana d'Urgell', de Josep Prenafeta, clou el disc.
L'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida i l'ajuntament de Bellpuig han col·laborat en l'enregistrament.

[Imatge 1: Portada del disc, de David Martín.
Imatge 2: Moment de l'enregistrament.
Imatge 3: Contraportada del disc.
]