dimarts, 13 de juliol del 2010

“No ens retirarem”

Dolç Infern valora positivament el seu debut al Campionat de Catalunya tot i quedar vuitena
Ponent torna a tenir des de dissabte representació al Campionat de Catalunya de la modalitat de lluïment. La colla lleidatana Dolç Infern va trencar amb el seu debut al concurs de Vic amb l'absència de nou anys sense presència del territorial. Ho va fer amb un previsible vuitè lloc de mitjana. Tot i quedar la darrera de la màxima categoria -a dos colles més els tocava descansar-, valoren positivament l'experiència i asseguren que “no ens retirarem”.
De tres sardanes, només un vuitè unànime
El Campionat de Catalunya es destaca per la interpretació de tres sardanes de lluïment, que cadascuna són valorades per cinc jurats.
En la primera ('A Mataró', de Ricard Viladesau), va obtenir tres vuitens llocs i dos setens. En la segona ('Sempre amb nosaltres', de Lluís Alcalà), va aconseguir un sisè empatat amb la vigatana Riallera, un setè i tres vuitens. A la darrera de lluïment ('Sentmenat Sardanista', de Conrad Saló), va obtenir un vuitè lloc unànime dels cinc jurats. La interpretació musical va anar a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà.
Mare Nostrum retorna amb força
La colla barcelonina Mare Nostrum, campiona de Catalunya 2009 de punts lliures, va retornar en lluïment després d'un any de parada en aquesta modalitat. I ho va fer amb una unànime primera posició al primer exercici i en els altres dos només un jurat va valorar que no mereixien ser al capdamunt del podi.
La barcelonina Maig va quedar, finalment, segona mentre que l'esparreguerina Anhel va ser tercera. Tot i així, es van intercanviar els papers a la segona tanda.
Quatre resolen la revessa
Mare Nostrum, Maig i Anhel van resoldre la sardana revessa titulada 'Revessa núm. 5', de Jordi Ferrer. Amb un tiratge de 32 de curts i 84 de llargs.
Violetes encara no ha començat
Cadascuna de les deu colles descansa un concurs i Violetes del Bosc, guanyadora de la modalitat repetidament, no començarà el Campionat de Catalunya fins al proper certamen, a Tarragona (19 de setembre). El mateix passa amb Tarragona Dansa.
“Segur que ens serveix per al de la Terra Ferma”
La cap de colla (capitana) dels lleidatans, Sara Queralt, considera que “segur que l'experiència, que va ser molt 'xula', ens servirà per al Campionat de la Terra Ferma”. La competició ponentina retornarà el 28 d'agost a Juneda, on Dolç Infern intentarà superar la bellvisenca Xalem (sotscampiona del 2009) i l'agramuntina Estol-Espígol (tercera de la temporada passada).
De fet, s'han plantejat d'entrenar durant aquest estiu un total de quatre hores setmanals repartides en dos dies.
Queralt, de 16 anys, comparteix la responsabilitat de cap de colla amb Marc Fillat, de 18, en un conjunt que compta amb un grup base d'entre 16 i 20 anys que s'ha vist reforçat enguany amb noves incorporacions. Actualment, Dolç Infern compta amb dos capdansers (entrenadors): Rosa Sòria i Jordi Vivas, amb el suport de Juanjo Garcia. Fins la temporada passada també va assumir les funcions Jaume Planes.

[Foto: Grup Sardanista Riallera/
Sardana de germanor del concurs]