divendres, 30 de juliol del 2010

Una ballada homenatjarà una de les víctimes del 'LoveParede'

La tarragonina Clara Zapater, que havia estat dansaire de Tarragona Dansa, va ser una de les 21 persones mortes al festival alemany
La tarragonina Clara Zapater Caminal, una de les dues catalanes mortes al festival LoveParade de Duisburg (Alemanya), serà homenatjada aquesta tarda a la seua ciutat en una ballada organitzada per l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, entitat de la qual va ser dansaire. L'acte arribarà després que ahir s'oficiés el seu funeral. L'altra víctima catalana va ser la cambrilenca Marta Acosta Mendoza, de 21 anys. Una i altra són part de les 21 persones mortes arran d'un allau que seria fruit de la convocatòria multitudinària.

L'audició de sardanes d'avui del cicle de ballades d'estiu es convertirà, per voluntat de l'entitat organitzadora, en una "dedicatòria". Començarà a les nou del vespre, a la Rambla Nova -davant del monument a la sardana-, i comptarà amb la cobla La Principal de Tarragona. Després de la tercera sardana es farà un minut de silenci. També se la recordarà amb 'El cant dels ocells' i amb la interpretació de la sardana 'La Flama de la Sardana', que "va ser durant molts anys l'himne de la colla Nova Tarragona Dansa".

Clara Zapater, de 22 anys, havia estat dansaire, durant nou temporades, de les colles Petits Tarragona Dansa, Nova Tarragona Dansa i Tarragona Dansa. Amb la segona va formar part del conjunt que va guanyar el Campionat de Catalunya juvenil tres temporades consecutives: 2002, 2003 i 2004. Una activitat que, segons l'entitat, havia deixat per centrar-se en els seus estudis.

La tarragonina havia finalitzat feia poc la seua beca Erasmus, igual que Marta Acosta, a la Universitat de Münster, propera a la població on va tenir lloc el festival. Zapater era estudiant de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i feia poc havia finalitzat la seua beca Erasmus a la Universitat de Münster, propera a la població on va tenir lloc el festival. Pel mateix motiu hi era Marta Acosta, estudiant de Filologia Anglesa de la Universitat Rovira i Virgili.


Animen a programar 'La Flama de la Sardana' durant el cap de setmana
L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha animat a través de missatges de correu electrònic que els actes d'aquest cap de setmana incloguin la sardana 'La Flama de la Sardana' per "recordar" Clara Zapater.

Llaços negres a les xarxes socials
 Alguns amics, companys i coneguts de les víctimes han penjat llaços negres per mostrar el seu condol en xarxes socials com Facebook, en espais com el de la fotografia de perfil.


 [Clara Zapater, encerclada, ballant en un concurs.
Foto: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa]