dimecres, 7 de juliol del 2010

Ponent torna al Campionat de Catalunya


Dolç Infern debuta dissabte a la màxima categoria la temporada en què Balaguer clourà la competició
El Campionat de Colles Sardanistes de Catalunya de la modalitat de lluïment tornarà a tenir, a partir de dissabte, representació ponentina després de nou anys. La colla lleidatana Dolç Infern assumirà el repte de participar en la màxima categoria del sardanisme de competició en la categoria gran, la més disputada. Això, l'any en què Balaguer serà l'últim concurs de la temporada catalana.
El debut a Vic del conjunt del Grup Sardanista Montserrat (GSM) suposarà el retorn de Ponent des que el 2001 les colles Estanyina, d'Ivars d'Urgell, i Remembrança, també del GSM, acabessin en vint-i-dosè i vint-i-quatrè lloc (l'últim d'aquell any), respectivament.
Dolç Infern, formada per un grup base d'entre 16 i 20 anys, s'ha vist reforçada enguany amb algunes incorporacions, sobretot de Remembrança, després que la colla campiona de la Terra Ferma dels darrers anys hagi decidit no participar a la competició d'enguany.
El conjunt, que va acabar quart en lluïment al Campionat de la Terra Ferma 2009, ja va estrenar-se el passat novembre al Campionat de Catalunya de punts lliures.
Les rivals de la ponentina
La colla lleidatana haurà d'heure-se-les amb rotllanes com la barcelonina Violetes del Bosc (campiona de Catalunya repetidament), l'esparreguerina Anhel, la barcelonina Maig, la manlleuenca Encís, Tarragona Dansa, la sabadellenca Mirant al Cel, la sitgetana Blanca Espurna i la vigatana Riallera. A més, hi haurà el retorn de la barcelonina Mare Nostrum (campiona de Catalunya de punts lliures 2009) després d'una temporada de descans en lluïment.
L'últim concurs serà a Ponent
La categoria gran del Campionat de Catalunya acabarà a Balaguer el 7 de novembre, on també clourà el Campionat de la Terra Ferma.
Des de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL) s'han fet gestions per tal que la temporada vinent el concurs ponentí del Campionat de Catalunya sigui el de Lleida, que s'escau per la Festa Major de Maig. El motiu: és l'únic que l'ACSTL coorganitza directament. En cas de ser així, es perdria la vistositat de tenir l'últim certamen de la temporada en una plaça emblemàtica com és el Mercadal de Balaguer.

Els concursos

El Campionat de Catalunya d'enguany s'ha reestructurat i ha disminuït el nombre de concursos fins a sis, per captar l'atenció de les colles dels diferents campionats territorials. El nou format s'estrenarà aquest dissabte al vespre a la plaça major de Vic (Osona). Els altres certàmens seran a Tarragona (19 de setembre), Barcelona (26 de setembre), Terrassa (17 d'octubre), Girona (1 de novembre) i Balaguer.
DI descansarà a Terrassa

Cada colla descansarà un concurs. Dolç Infern ho farà al de Terrassa perquè tingui la possibilitat de participar al certamen de Preixana, puntuable per al Campionat de la Terra Ferma. Tot i així, s'haurà d'abstenir del concurs de Cervera, que tindrà lloc el mateix dia que el de Barcelona.

Aquest fet, però, no hauria d'anar en detriment de Dolç Infern ja que la nova normativa del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, aprovada enguany, recull que en cas que una colla que no pugui anar a un concurs territorial perquè està “participant en un altre campionat”, se li “comptarà la puntuació mitjana final”.

[Dolç Infern celebrant la resolució
d'una revessa al concurs de Lleida. /
Foto: Albert Font-Tarrés]