dilluns, 5 de juliol del 2010

La Federació de Catalunya s'adhereix a la manifestació de dissabte

La Coordinadora de l'Hospitalet i la Colla Rosa de Reus també s'han afegit a la marxa
La Federació Sardanista de Catalunya s'ha unit avui a la manifestació 'Som una nació. Nosaltres decidim' que organitza Òmnium Cultural per aquest dissabte a Barcelona. La marxa, que començarà a les sis de la tarda a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia, qüestiona la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Entre les 560 entitats adherides fins ara, hi ha la Coordinadora Sardanista de l'Hospitalet de Llobregat i la Colla Sardanista Rosa de Reus.
Justament, la primera entitat va rebre al maig el Premi Joan Coromines de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL).

La primera participació d'un ens federatiu d'àmbit català podria portar pancarta pròpia
La Federació Sardanista de Catalunya, centrada en la campanya per a la declaració de la sardana com a dansa nacional, no s'havia adherit en cap de les manifestacions sobiranistes convocades en els darrers anys i per a aquesta ocasió es planteja la possibilitat de fer una pancarta pròpia, el lema del qual encara estaria per definir i que, segons han apuntat fonts properes, podria ser semblant al plantejat per Òmnium Cultural.

Notícies relacionades:
·
Ja són una mitja dotzena les entitats sardanistes adherides per a dissabte (08/07/2010)
·
· Federació i OBP volen unir el sardanisme a la manifestació de dissabte (07/07/2010)