divendres, 24 de desembre del 2010

Aquest ja no és el SARDANEJANT que desitjava [Opinió]

Avui, divendres, ha sortit la primera edició de SARDANEJANT de l'etapa postbandejament. D'entrada, destacaré que és força digna. Ara bé, ja ha quedat clar que la independència, un tret bàsic per fer Periodisme, ja no hi és. El retorn del lema 'La pàgina de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida' és més justificat que mai. Ja va bé d'avisar al lector.
Amb la pàgina d'avui ja s'ha fet un avís subliminal: que tothom s'oblidi que hi sortirà res que no sigui del grat de l'ens federatiu, ni entrevistes a personatges destacats que divergeixin del discurs 'oficial' ni reportatges ni notícies ni peces de gèneres interpretatius que no vagin en la línia dels directius.
Com es pot notar? No hi ha cap referència al canvi de coordinació. Després d'haver-ho estat gairebé quatre anys i haver estat, crec que objectivament, l'etapa de més repercussió en l'àmbit i en la qual s'han aconseguit el Premi Sardana a la Comunicació 2009 de la Federació Sardanista de Catalunya i el Premi als mitjans de comunicació 2010 de la Unió de Colles Sardanistes. Per cert, cap dels dos ens no ha marcat cap postura, si més no públicament. No sé què en pensen.

Ah! Potser -no ho sabria assegurar fermament- dec ser l'únic coordinador que deixa SARDANEJANT (en aquest cas, que aparten) i no ha tingut l'opció d'acomiadar-se dels seus lectors amb un article.


 · Article relacionat:
- El diari Segre podria perdre SARDANEJANT [Anunci] (15/12/2010)
- El que alguna cosa vol, alguna cosa li costa [Opinió] (21/12/2010)
- Sabran recuperar la credibilitat? [Opinió]  (25/12/2010)