dimecres, 1 de desembre del 2010

La Simfònica de Cobla i Corda tornarà a rivalitzar amb els valsos de Viena

TV3 confia per segon any consecutiu amb la unió de La Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà per a l'1 de gener
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) gravarà demà dijous, a les 10 de la nit al Teatre 'El Jardí' de Figueres, el concert que TV3 oferirà el matí del primer dia de l'any 2011. El conjunt instrumental, que uneix la cobla La Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, és codirigit per Francesc Cassú i Carles Coll. La formació ja va ser l'encarregada del concert de l'any passat, que va seguit per unes 87.000 persones a l'obtenir un 7'7% de la quota de pantalla.
L'actuació presentada per Lluís Marquina, qui ha estat presentador de l'informatiu juvenil Info-K, en una transmissió dirigida per M. Lluïsa Farré i realitzada per Lluís Manyoses, que relleva Xavier Garasa i Jordi Bastida.
Un viatge per Catalunya
El fil conductor del concert serà un "viatge pel territori", tal com ha explicat Manyoses a CREUANT, que comptarà amb "imatges gravades expressament en diferents llocs representatius de Catalunya". El repertori musical hi ajudarà.
S'hi trobaran les dotze peces del recentment estrenat tercer disc del conjunt musical impulsat el 2008 per l'empresa Metalquimia, titulat 'Amb Catalunya al cor'. És a dir, 'Obertura de Mar i Cel', d'Albert Guinovart; 'Temps d'havaneres', una adaptació de Josep Cassú; 'Jazz Nadal', una adaptació de Francesc Burrull; 'Oda a Montserrat', una adaptació d'Albert Carbonell; 'La Balanguera', d'Amadeu Vives amb la versió de Ricard Miralles; 'Perfum mediterrani', de Francesc Cassú; 'En els braços de la mare', en què Valentí Miserachs es basa en la cançó popular 'La dida', o 'Cinema català', en la qual Marc Timón repassa la banda sonora de pel·lícules com 'La ciutat cremada' o 'La plaça del Diamant'. A més de 'Cançó d'amor i de guerra', de Rafael Martínez Valls amb els ajustos de Jaume Cristau; 'El cant del Fluvià', de Carles Coll; 'Suite Dharma', en què Jordi Molina uneix diferents cançons conegudes de la Companyia Elèctrica Dharma, i 'Barcelona olímpica', en què Esteve Palet recorda temes dels Jocs del 1992. 
També s'hi interpretaran obres com 'Sirenes', d'Albert Guinovart, 'Bell Penedès', de Josep Saderra i Puigferrer; o 'Al capdavall del pont vell', de Josep Cassú. Els bisos seran: 'Catalanitat', una adaptació de Valentí Miserachs , i 'La Santa Espina', d'Enric Morera amb l'arranjament d'Esteve Palet.
"Fer lluir més el teatre" amb 10 càmeres
L'equip que desplegarà demà TV3 estarà format per una unitat mòbil que controlarà 10 càmeres. Cinc d'aquestes càmeres estaran en 'cap calent' (en control remot), dos de les quals amb grues. La voluntat és de "fer lluir més el teatre" que en l'edició anterior, tal com explica a CREUANT el realitzador Lluís Manyoses. Per això es mostrarà la sala des de diferents punts i hi es faran plans zenitals (des de dalt, en vertical). "Donar-li més llum, que el resultat final no sigui la foscor" és un altre dels objectius, tenint en compte que s'emetrà de dia.

[Imatge 1: Fotograma del concert de l'any passat.
Imatge 2: Lluís Marquina / Foto: TVC

· Notícies anteriors:
- La vaga fa reemetre el concert de Cap d'Any (08/06/2010)
- El 33 reemetrà demà el concert de la Simfònica de Cobla i Corda (01/04/2010)
- Unes 87.000 persones van seguir el concert de TV3 (05/01/2010)
- El concert de Cap d'Any de TV3 serà de la Simfònica de Cobla i Corda (23/12/2009)