dimecres, 24 de març del 2010

Albert Guinovart tocarà amb la Ciutat de Girona

Albert Guinovart i la Cobla Ciutat de Girona interpretaran dissabte dos obres del pianista conjuntament: Concert per a piano i cobla sobre temes de Mar i Cel i Rapsòdia sobre temes de la Patum per a piano, cobla i percussió durant la segona part d'una actuació que tindrà lloc a partir de les set de la tarda a la sala simfònica de l'Auditori de Girona.

Abans, però, el conjunt instrumental executarà durant la primera part les sardanes La vaca cega, d'Antoni Juncà; A en Pau Casals, de Juli Garreta; Lluna plena, d'Eduard Toldrà, i Lluny, d'Enric Casals. Abans del recès també seran tocades Cavalleresca, de Joaquim Serra, i Matinada, de Jordi Molina.

Guinovart és conegut per la seua faceta com a pianista i com a compositor de les sintonies de sèries televisives com Nissaga de poder, Laberint d'ombres, Mirall trencat o El cor de la ciutat. La seua música també ha sonat en musicals com Mar i Cel o en obres teatrals com Forasters o A la Toscana. També ha fet música per a altres produccions audiovisuals com el documental Els nens de Rússia o la pel·lícula El Coronel Macià.

El concert, que serà dirigit per Marcel Sabaté, tancarà el cicle de cobla de l'Auditori de Girona, en el marc del qual 
la Cobla Ciutat de Girona va celebrar els seus 35 anys el passat 20 de febrer.