dimarts, 30 de març del 2010

El déu Esculapi rebrà la Flama de la Sardana

Els actes de la Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 començaran al jaciment d'Empúries
L'estàtua del déu Esculapi rebrà la Flama de la Sardana el 24 d'abril amb motiu de la proclamació de l'Escala com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2010.
L'Àgora de la ciutat grega del jaciment arqueològic d'Empúries, al terme del municipi empordanès, acollirà l'acte d'arribada de la Flama de la Sardana, que es desplaçarà per mar des de Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009. Al mateix lloc hi haurà l'ofrena de quatre elements de la natura.
La figura d'Esculapi -Asclepi per als grecs- té més de 2.200 anys d'antiguitat i és considerada una de les principals obres clàssiques del Mediterrani occidental. L'estàtua que representa el déu de la medicina va ser trobada el 25 d'octubre de 1909 a Empúries.
L'ajuntament de l'Escala va anunciar dilluns el programa del cap de setmana en què la població serà nomenada com a cinquantena Ciutat Pubilla de la Sardana. L'acte principal tindrà lloc dissabte 24 d'abril, durant el qual es presentarà un disc compacte amb sardanes d'estrena per a la commemoració. També s'homenatjarà el poeta Joan Maragall.
Els missatges al món sardanista aniran a càrrec de les actrius Vicky Peña i Carme Callol i el cantautor Josep Tero.

[Fotos: Tots els drets reservats
per Sergi Corral Buela]