dijous, 4 de març del 2010

Estrenen un nou conjunt de cambra per a flabiol

El Trio Cruïlles va presentar-se dimecres a Sant Nazari de Rosselló

El Trio Cruïlles va tocar per primer cop en públic dimecres a la tarda en una actuació a Sant Nazari de Rosselló. El conjunt de cambra de flabiols nascut a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) és format per Bàrbara Ardanuy, Isabelle Garcia i Mercè Parareda. L'última instrumentista no va participar en aquesta actuació per motius personals i va ser substituïda per Marcel Sabaté, professor que ha acompanyat la formació des dels inicis.

"Va anar tot rodat: ens ho vam passar molt bé a l'escenari, vam estar molt còmodes, la gent estava atenta i ens van felicitar moltíssim", explica Ardanuy. El concert va tenir lloc davant d'unes dos-centes persones en el marc del cicle organitzat a redós del Conservatori de Perpinyà. L'actuació va comptar amb l'acompanyament del pianista Matthieu Millischer.

El repertori va contenir obres escrites per a un trio de flabiols: l'estrena d'una obra amb tres moviments escrita per Jordi Molina i Hippo the cat, de Marc Egea. També hi va peces per flabiol solista Com un passarell i Vol d'ocell. El repertori també va contenir composicions arranjades per a l'instrument com són la cançó tradicional La Margarideta adaptada per Jordi León o la polca Trio d'oiseaux de Jules Pellivestre transcrita per Bernat Castillejo. El concert es va completar amb les transcripcions de Marcel Sabaté del primer moviment de Sonata en trio de Johann Joachim Quantz i de sis peces de Benjamin Britten.

[Foto: Trio Cruïlles/
Els músics durant el recès del concert]