diumenge, 7 de març del 2010

Vicky Peña serà la missatgera al món sardanista

Compartirà protagonisme amb el cantant Josep Tero i la també actriu Carme Callol en una Ciutat Pubilla que vol "projectar-se cap al futur"

La comissió organitzadora de l'Escala, Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, que començarà a l'abril, ha anunciat avui que l'edició d'enguany comptarà amb doble missatge sardanista perquè serà la cinquantena població en ser nomenada meritíssima en la sardana. Així, l'actriu Vicky Peña serà l'encarregada d'adreçar-se al sardanisme amb motiu del mig segle mentre que el cantant Josep Tero i l'actriu Carme Callol ho faran amb motiu de la CPS2010.

Passat, present i futur
Jordi Gallegos, president de la comissió organitzadora, ha explicat a CREUANT que durant l'esdeveniment "farem una ullada al passat, una aposta pel present i una projecció de futur". Per aquest motiu han presentat dos parelles de sardanistes de mèrit, "els més grans i els més petits dels que hi ha a l'Escala". Avui han presentat la parella gran formada per Carles Pous i Joana Pérez i la petita, amb Joana Costa i Joan Lagares.
El present el representaran les dos pubilles: Marta Falgàs, en representació del mig segle de CPS, i Eva Guinart per a l'Escala, Ciutat Pubilla de la Sardana 2010.

El sardanisme escalenc en un audiovisual
L'audiovisual 'L'Escala i la sardana' fa un repàs històric des del segle XIX fins a l'actualitat. Segons fonts de l'ajuntament, es podrà adquirir a un preu de deu euros.

L'alcalde anima a unir-se a l'Any Maragall
Estanislau Puig, batlle de l'Escala, ha demanat la incorporació de la figura del poeta Joan Maragall als actes de Ciutat Pubilla de la Sardana 2010 amb motiu de l'Any Maragall. Puig ha afirmat que "des de l'ajuntament ens oferim per poder programar activitats conjuntament".

[Vicky Peña, al centre amb mocador roig,
  juntament amb els altres protagonistes
durant la presentació d'aquest migdia/
Foto: Ajuntament de l'Escala]





· Crònica que els serveis informatius de Canal 10 Empordà van fer de l'acte: