dimecres, 17 de març del 2010

La Cobla Simfònica retornarà als escenaris amb 'Concert mediterrani'

· L'espectacle, inclòs en el cicle 'Cultura en gira' de la Generalitat, començarà dissabte a Mataró
· La ronda acabarà a Lleida després de passar per Torelló


La Cobla Simfònica de Catalunya començarà dissabte a Mataró una minigira de tres actuacions en què portarà a l'escenari l'espectacle 'Concert mediterrani', que agafa el títol de la suite de Francesc Burrull escrita per encàrrec de Sabadell més Música. La ronda forma part del cicle 'Cultura en gira' del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

La formació, dirigida per Joan Lluís Moraleda, passarà per la capital del Maresme, Torelló i acabarà la ronda a Lleida. Cal no confondre la Cobla Simfònica de Catalunya amb un conjunt sorgit posteriorment: la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

El repertori de l'espectacle produït per Sabadell més Músics el conformaran: Puigsoliu, de Joaquim Serra; Concert per a violoncel i piano, d'Agustí Cohí; Segadors a Barcelona, de Josep Vinarós; Tirant lo Blanch, de Joan Lluís Moraleda, i Suite mediterrània, de Francesc Burrull. En total, 90 minuts de música simfònica per a cobla.

Confussió a Mataró
El concert de dissabte tindrà lloc al Foment Mataroní, tal com ha confirmat CREUANT amb fonts de la sala i de l'ajuntament.
La Generalitat de Catalunya va anunciar [document PDF] que seria al Teatre Monumental mentre que la regidoria de cultura del consistori municipal va avisar [document PDF] que es faria al Foment Mataroní. Al seu torn, a cap de les dos sales consta si hi tindrà lloc. Finalment, queda confirmat que serà al segon espai.

Confusió amb els instrumentistes
La Cobla Simfònica de Catalunya no és una formació de músics estables, motiu pel qual es podria explicar que la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat hagi facilitat un llistat [document PDF] amb instrumentistes que no participaran de la gira.
Per als concerts de Mataró i Torelló actuaran 16 instrumentistes: Bernat Castillejo (flabiol); Salvador Parés i Francesc Castillo (tibles); Jaume Vilà i Jordi Figaró (tenores); Santiago Gonzálbez, Josep Lluís López i Àngel Vidal (trompetes); Rubén Zuriaga (trombó); David Morales i Joan Pérez (fiscorn) i Miquel Àngel Cordero (contrabaix). A més dels percussionistes Joan Torras i Xavier Maureta, el violoncelista Romain Boyer i Francesc Burrull al piano.
Al concert de Lleida hi haurà un canvi a la percussió: Fani Fortet al lloc de Joan Torras.

Torelló, la segona actuació
La Cobla Simfònica de Catalunya tocarà al Teatre Cirvianum el 27 de març.

Final a Lleida, per Festa Major
L'actuació quedarà emmarcada per la Festa Major de Maig i tindrà lloc a l'Auditori Enric Granados de Lleida el dimarts 11 de maig. El concert ha estat inclòs al cicle de sardanes [document PDF] que coordina l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de la Paeria.



· Video promocional de la gira