dijous, 4 de març del 2010

Ballada per a l'etapa democràtica de 'La Mañana'

El diari ha organitzat una desena d'actes pels 25 anys de la nova propietat
La Cobla Municipal de Lleida serà l'encarregada d'interpretar les sardanes de la ballada organitzada pel diari La Mañana per al diumenge. Començarà a les dos quarts d'una del migdia a la plaça de la Paeria. L'audició és un de la desena d'actes organitzats per la commemoració del vint-i-cinquè aniversari de la nova propietat del rotatiu, encapçalada per Emili Dalmau.
Aquesta efemèride arriba poc després de les celebracions pel setantè aniversari de la fundació del diari. La Mañana va aparèixer al final de la Guerra del 1936-1939 com a òrgan d'expressió a escala provincial dels òrgans del franquisme.
Entre les activitats d'aquesta setmana s'han preparat taules rodones sobre l'esport a Lleida, sobre agricultura i sobre la transició democràtica. A més a més, hi ha concerts amb La Pegatina, de garrotins, d'havaneres i de rock.
El diari La Mañana és, amb 40.000 lectors, el segon diari més llegit de l'actual província de Lleida, segons l'última onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. Per davant hi ha el diari Segre amb els seus 102.000 lectors. El gratuït Bon dia i La Vanguardia són el tercer i quart rotatiu amb 39.000 i 27.000 lectors, respectivament.