dissabte, 20 de març del 2010

La Cobla Vila d'Olesa repassarà la història del gènere musical

El repertori del concert de diumenge ha estat escollit per la musicòloga Anna Costal, tenora de la formació
La Cobla Vila d'Olesa oferirà demà, diumenge, una actuació que porta per títol 'Concert de sardanes oblidades d'autors populars'. L'audició, que tindrà lloc a partir de dos quarts de set de la tarda a la Casa de Cultura d'Olesa de Montserrat, farà un repàs per la història de la música dedicada a la cobla amb un repertori conformat per la musicòloga Anna Costal.

Costal, qui està preparant la seua tesi doctoral al voltant de la figura de Pep Ventura i la seua música, és tenora titular de la Cobla Vila d'Olesa. La figuerenca serà l'encarregada de presentar les obres i de comentar el seu context històric.

El repertori tindrà una primera part de sardanes oblidades i que començarà amb dos composicions de Pep Ventura: Sardana de la sonàmbula i Cants del dia. El programa continuarà amb La mel, de Josep Blanch Reynalt. Abans de la mitja part el conjunt del Baix Llobregat interpretarà dos sardanes de Juli Garreta: La llumenera i La mimada.
La reina de les flors, de Joaquim Serra, reprendrà el concert amb un segon temps dedicat a sardanes populars. Tindran el seu lloc Toc d'oració i Cant dels occells, unes obres de Pep Ventura que donaran pas a La pedregada, de Garreta. D'aquest últim autor també serà la sardana que clourà el concert: Juny.


[Foto: Extreta del bloc de la Cobla Vila d'Olesa /
Costal (primera per la dreta, asseguda) juntament amb els seus companys de formació.