divendres, 5 de març del 2010

Enric Morera protagonitzarà el primer concert del Cobla, Cor i Dansa

La Cobla Sant Jordi estrenarà demà el cicle del Palau amb una segona part dedicada al compositor modernista
El Palau de la Música Catalana acollirà demà a les set de la tarda l'inici del seu cicle Cobla, Cor i Dansa. L'emblemàtica sala de concerts comptarà amb un concert a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que dedicarà la segona part a obres d'Enric Morera.

L'actuació començarà amb la sardana De verd colgada de Concepció Ramió, a la qual seguirà El cornetaire, una obligada de trompeta de Joan Josep Blay i que interpretarà com a solista Carles Herruz. La formació musical interpretarà el poema simfònic del seu director titular, Xavier Pagès, titulat Des de terres americanes i arribarà a la mitja part amb la suite Mediterrània-3 de Rafael Ferrer.

La segona part serà un monogràfic dedicat a Enric Morera amb sardanes com La festa major, La nostra Roser, Amor perdut o Serra amunt. La Sant Jordi-Ciutat de Barcelona també interpretarà la composició de l'autor Les voltes de Girona, instrumentada per a cobla per Narcís Paulís. El programa acabarà amb L'Empordà, declarat com a himne per part del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Més Cobla, Cor i Dansa
El cicle Cobla, Cor i Dansa continuarà el 20 de març amb un concert en què Edmon Colomer dirigirà la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. El 10 d'abril La Principal de la Bisbal homenatjarà Conrad Saló i el 17 d'abril actuaran juntament la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Coral Polifònica de Puig-reig.
L'Esbart Ciutat Comtal clourà el cicle amb un espectacle commemoratiu del seu cinquantè aniversari dirigit per Lluís Calduch.

La cobla, també als concerts de tarda del Palau
A més a més, el cicle Concert de Tarda al Palau comptarà, el 26 d'abril, amb la Cobla La Principal del Llobregat sota la direcció d'Esteve Molero i la percussió llatina de Roger Soler amb obres del seu espectacle 'Ritmes d'anada i tornada'. El cicle comptarà amb altres formacions com El Pont d'Arcalís, l'Orquestra Clàssica d'Andorra, l'Orfeó Català, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 o German Brass
.

[Foto d'Enric Morera]