dijous, 4 de març del 2010

Avui presentaran el catàleg i el disc de l'exposició sobre Pep Ventura

L'ESMUC acollirà aquesta tarda la presentació sobre 'Pep Ventura abans del mite: quan la sardana era un ball de moda'
El catàleg i el disc de l'exposició Pep Ventura abans del mite: quan la sardana era un ball de moda seran presentats aquesta tarda a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a Barcelona. L'acte, que començarà a les set de la tarda a l'aula d'orquestra del centre.

Hi participaran Pep Moliner, director del departament de Música tradicional de l'ESMUC; el professor Joaquim Rabasseda; la directora del Museu de l'Empordà, Anna Capella, i Francesc Cortès, coordinador del grup de recera Les músiques en les societats contemporànies de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La presentació finalitzarà amb la interpretació de tres composicions de Pep Ventura per part de la Cobla de l'ESMUC, acompanyada dels comentaris de la comissària de l'exposició, la musicòloga Anna Costal.

La mostra va ser visitable entre l'1 d'agost i l'1 de novembre al Museu de l'Empordà emmarcada en la programació de Figueres, Capital de la Cultura Catalana 2009. A partir de l'exposició es va enregistrar un disc amb peces de Pep Ventura interpretades per dos formacions creades per a l'ocasió: Orquestra Nova Pep i el quartet vocal La Nova Euterpe.
El catàleg que es presentarà avui conté set textos sobre l'ofici de músic, els balls de societat en el nou règim i la creació del mite. Els articles han estat escrits pels musicòlegs Jaume Ayats, Francesc Cortès i Anna Costal, el catedràtic d'història contemporània de la UAB Pere Gabriel, el professor de la Universitat de Liverpool Joan-Lluís Marfany, el periodista Josep Playà i la doctora en estudis hispànics Aurélie Vialette.

L'acte d'avui arriba després de la presentació que va tenir lloc dissabte passat al Museu de l'Empordà.

[Anna Costal a l'exposició el 31 de juliol, el dia abans d'obrir/
Foto: Albert Font-Tarrés]