dilluns, 22 de març del 2010

Publicaran un recull de poesies de Joan Maragall

Per a l'abril s'espera una recopilació de l'autor del poema
La sardana
, aprofitant l'Any Maragall

Edicions Bromera presentarà properament el llibre Poemes i Elogis, que recull més d'una trentena de poesies de Joan Maragall escollides per Pere Calonge. Entre els poemes seleccionats hi ha La sardana. La compilació s'espera que arribi a les llibreries d'aquí a un parell o tres de setmanes, segons fonts de l'editorial consultades per CREUANT.

La publicació s'editarà dins de la col·lecció Els nostres autors de l'empresa amb seu a Alzira (Ribera Alta). La recopilació comptarà amb obres dels poemaris Poesies (1895), Visions&cants (1900), Les disperses (1904) o Seqüències (1911).
Malgrat que encara no es pot comprar ja es troba anunciat en algunes distribuïdores i llibreries [aquí, aquí, aquí, aquí o aquí].

Maragall, unit a la sardana
L'autor és ben conegut pel públic sardanista. A més la poesia La sardana, va ser autor de la lletra de L'Empordà o de Per tu ploro, entre altres poemes musicats en peces d'aquest gènere musical.

Any Maragall

Familiars del padrí de l'expresident Pasqual Maragall i d'Ernest Maragall, actual conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, han promogut l'Any Maragall. A la commemoració s'hi uniran diverses activitats al llarg del 2010, quan fa 150 anys del naixement del poeta, fins el 2011, quan es recordarà el centenari de la seua mort.

[Imatge: Portada que tindrà el recull]