dimarts, 30 de març del 2010

La Biblioteca de Catalunya inclou la sardana a la Diada de Sant Jordi

La Biblioteca de Catalunya ha anunciat que incorporarà una mostra de documents relatius a la sardana en el programa d'actes de la Diada de Sant Jordi, que també inclourà una actuació amb un piano que va pertànyer al músic lleidatà Enric Granados.
El centre de recull bibliogràfic del Principat farà una jornada de portes obertes durant tot el dia. El públic podrà apreciar les instal·lacions, que es troben al conjunt gòtic de l'antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, una illa de cases que també acull l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).
L'exposició dedicada a la sardana s'instal·larà a l'Espai Zero. Per a la Diada també s'estan organitzant una mostra de publicacions de Joan Maragall, amb motiu de l'any dedicat al poeta.
El 23 d'abril també s'inaugurarà l'activitat Llegim al jardí, que permetrà el préstec d'alguns documents per consultar-los als jardins de l'equipament.
Entre les activitats especials hi haurà un recull d'edicions relatives al Barça i de publicacions dels darrers cent anys o un audiovisual sobre la Biblioteca de Catalunya.