divendres, 25 de desembre del 2009

La cobla Catània clou l'Any Francesc Macià

La Cobla Catània va tancar, amb la interpretació de l'himne d'Els Segadors, l'últim acte institucional de l'Any Francesc Macià, que va tenir lloc ahir al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.
La cloenda va ser presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.
El 2009 ha estat l'Any Macià amb motiu dels 150 anys del naixament i els 75 de la mort de qui va ser president de la Generalitat republicana des del 1931 fins que va morir el 25 de desembre de 1933. L'efemèride ha servit perquè fer un homenatge polític a l'Avi.
Macià, nascut a Vilanova i la Geltrú però amb origens familiars a Ponent, va representar les Borges Blanques com a diputat. La capital de les Garrigues acull fins el 15 de gener l'exposició 'Una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa', dedicada al protagonista dels Fets de Prats de Motlló.
L'ajuntament de les Borges Blanques ha encapçalat la creació d'un memorial a l'expresident sota el nom d'Espai Macià, que es troba en procés de construcció.