dijous, 3 de desembre del 2009

Núria Feliu rep el premi Rotllana 2009

La Nit de la Sardana clou la temporada guardonant persones i entitats

La cantant Núria Feliu va rebre dissabte passat el Premi Rotllana que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida per haver homenatjat la sardana a través de la seua discografia, al restaurant Resquitx de Mollerussa. Durant la gala de la Nit de la Sardana també es van lliurar els Rotllana dels òrgans que conformen l'ens federatiu i els guardons del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma 20009.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL), coordinadora del Campionat, va entregar el seu Rotllana al lleidatà Juanjo Garcia i Mora, per la seua trajectòria com a capdanser, dansaire i revessaire de colla. El reconeixement del pla d'ensenyament 'Saltem i Ballem' va recaure a la monitora bellvisenca Montserrat Minguella i Torres. El lleidatà Col·lectiu Cultural de Cappont, una associació centrada als gegants i coorganitzadora de l'Aplec de la Sardana de Cappont, va rebre el Premi Rotllana de la Coodinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes per haver inclòs la sardana a la seua programació anual.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida també va entregar una placa commemorativa a la Bellpuig Cobla pel seu vint-i-cinquè aniversari. Va fer el mateix amb l'ajuntament de Mollerussa per la seua col·laboració amb l'ens amb la cessió de la seu.


Les colles reben el trofeu del Campionat de la Terra Ferma 2009

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL) va lliurar, al Teatre de l'Amistat de Mollerussa, els guardons del 35è Campionat de la Terra Ferma a les vint-i-una colles participants.

En la modalitat de lluïment, el primer lloc ha estat per tres colles del Grup Sardanista Montserrat (GSM) de Lleida: Remembrança (categoria gran), Somni (juvenil) i Dimoniets (infantil). En alevins, va guanyar la junedenca Arc de Sant Martí, en alevins.

Dolç Infern, del GSM, s'ha situat al capdamunt, amb 80 punts, en revesses per colla en la categoria gran. En infantils, ha guanyat Dimoniets, amb 30 punts, mentre Somni i Arc de Sant Martí, ho han fet en les categories juvenil i aleví, respectivament.

L'agramuntina Estol-Espígol ha superat, per només dos punts, la lleidatana Dolç Infern.