dissabte, 12 de desembre del 2009

Tàrrega 'decideix' amb sardanes

La ciutat més gran de Ponent amb una consulta per la independència compta amb una ballada i el suport de l'agrupació sardanista i de la cobla locals

La capital de l'Urgell serà demà la població ponentina amb més població que comptarà amb una consulta per la independència. La iniciativa, iniciada a Arenys de Munt, ha estat organitzada per la plataforma 'Tàrrega decideix', formada per persones i entitats, entre les quals hi ha l'Agrupació Amics de la Sardana de Tàrrega i la Cobla Tàrrega.


Festa amb ballada de sardanes
Els organitzadors pretenen fer del dia de demà una festa, amb activitats preparades per entitats col·laboradores. Dins del programa hi ha una ballada de sardanes a les quatre de la tarda, al mercat municipal.
Inicialment s'havia de portar a terme a la plaça del Carme però, tal com han explicat font de la cobla, s'hauria canviat per qüestions meteorològiques.


L'Agrupació de les Borges, amb la consulta
L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques mostra el seu suport a favor de la consulta, tal com han confirmat fonts de la plataforma i de l'entitat. Tot i així, la plataforma 'Les Borges decideix' va establir que l'adhesions es feien individualment i no a nivell associatiu. Les poblacions de les Garrigues treballen de manera coordinada a escala comarcal.


Poblacions ponentines amb consulta el 13-D
Entre els municipis que acolliran consultes aquest cap de setmana per la independència, hi participaran les poblacions de Ponent següents:
Alcanó
Alcarràs
Alfés
Arbeca
Artesa de Lleida
Artesa de Segre
Castellserà
Cervià de les Garrigues
Corbins
El Palau d'Anglesola
Fulleda
Golmés
Ivars d'Urgell
Juneda
L'Albagés
L'Albi
La Floresta
La Granadella
Les Borges Blanques
Linyola
Llardecans
Ponts 
Sunyer
Tàrrega 
Torrebesses


Més endavant és previst que també se'n facin en poblacions com Agramunt, Balaguer, Bell-lloc d'Urgell, Bellpuig, Lleida, Seròs, Tarrés o Vinaixa.


[Foto: Albert Font-Tarrés / Arxiu]