dissabte, 12 de desembre del 2009

Sardana de germanor per esperar els resultats de la consulta de Berga

L'espera dels resultats de la consulta per la independència de Berga es farà amb una sardana de germanor, a les nou del vespre a la carpa de la plaça Viladomat.
La festa preparada amb motiu de la consulta per la independència de Berga també comptarà amb una 'megacobla' -segons la denominació emprada per l'organització- a la una del migdia, a les fonts de la plaça Viladomat. Des de la plataforma 'Berga decideix' esperen la visita de persones provinents de diferents punts dels Països Catalans.

Novetat en la pregunta
La plataforma 'Berga decideix' ha establert que la pregunta de la consulta que organitza sigui: "És vostè partidari que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?". Un plantejament que varia la pregunta feta el 13 de setembre a Arenys de Munt: "Està d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

El Foment de Banyoles, seu del vot
El Foment de la Sardana de Banyoles és entre dimecres i diumenge la seu electoral de la consulta de la capital del Pla de l'Estany. Els organitzadors han establert la possibilitat de votar anticipadament.

Crida per penjar senyeres i estalades al balcó
Col·lectius partidaris de la consulta fan crides perquè diumenge es pengin senyeres i estalades als balcons de les cases com a mostra de suport.

També a les Balears
Avui un centenar de regidors han constituït a Algaida la plataforma 'Avançam'. El regidor d'Inca Andreu Caballero, un dels promotors, ha afirmat que "és hora que els pobles de les Illes Balears avancin cap a l'exercici del dret a decidir", segons publica Vilaweb.

[Foto: Albert Font-Tarrés / Arxiu]