diumenge, 30 de gener del 2011

"En sardana fantàstica voltegen" el 'Canigó'

Cent vint-i-cinc persones de la societat civil llegeixen el poema de Jacint Verdaguer
La primera edició del poema 'Canigó' de Jacint Verdaguer compleix 125 anys. Una obra que conté fragments protagonitzats per la sardana. Per commemorar l'efemèride, la Fundació Jacint Verdaguer ha endegat la campanya 'Canigó 125 veus' basada en la lectura de fragments de l'obra per part de cent vint-i-cinc persones de diferents àmbits de la societat, que han estat gravats en vídeo. Cada dia, durant cent vint-i-cinc dies, es pot veure un enregistrament nou.
Els vídeos, que es van començar a publicar el 19 de gener, ja han repassat el 'Cant I - L'aplec', en el qual la sardana té un paper destacat com es pot veure en la lectura de Ramon Martí i Pol, germà del poeta Miquel Martí i Pol, o de l'economista Noemí Morral.
Entre les cent vint-i-cinc veus hi ha persones conegudes com ara els actors Lluís Soler, Montserrat Carulla, Vicky Peña i Francesc Colomer, els músics Toti Soler, Roger Mas, Francesc Ribera 'Titot', Maria de la Mar Bonet, Teresa Rebull, Els Amics de les Arts i Gerard Quintana, els escriptors Montserrat Abelló, Emili Teixidor, Joan-Lluís Lluís, Enric Casasses i Carles Duarte, professors universitaris com ara Josep Maria Terricabras i Joan Peytaví, el metge Moisès Broggi, l'artista Perejaume, els periodistes Vicent Partal, Albert Om i Joan Barril o la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.
El poema esdevé un símbol d'unió entre els catalans d'administració francesa i espanyola entorn de la muntanya del Canigó.
El projecte ha estat ideat i produït per la Fundació Jacint Verdaguer amb la col·laboració de la Càtedra Verdaguer d'Estudis Literaris de la Universitat de Vic

[Fotograma de la campanya 'Canigó 125 veus']