dissabte, 15 de gener del 2011

Jordi Molina estrena el festival Tradicionàrius 2011

El tenorista va actuar al cantó de Mata de Jonc i Enric Canada
El tenorista Jordi Molina va tocar ahir a la nit en la inauguració de la vint-i-quatrena edició del festival Tradicionàrius al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia, a Barcelona. L'instrumentista blanenc hi va portar l'espectacle 'Veus a tenora', juntament amb el cor d'homes Mata de Jonc i el percussionista Enric Canada, amb qui comparteix projectes com el grup Kaulakau. 'Veus a tenora' s'havia pogut escoltar, anteriorment, en llocs com el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, on Molina ha fet tasques de documentació del patrimoni de músics locals.
Aquesta actuació arriba una setmana després de saber-se que Kaulakau, conjunt del qual forma part Molina, rebrà el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de folk per 'In Fabula', editat per Discmedi.
La innovació a partir de la cobla hi serà present
La Cobla Marinada hi portarà el 23 de gener 'La música de Nino Rota', un projecte que encapçala el director de la formació Esteve Molero.
El conjunt Tarannà+Cobla i Agustí Fernández aportaran el seu 'Oda al folklore' l'1 d'abril. La música d''Oda al folklore' es configura a partir d'un flabiol, un tible, una tenora, un saxo alt, un saxo tenor, dues trompetes, un fiscorn, un bombardí, un trombó, una guitarra elèctrica, un baix elèctric, el contrabaix, la bateria i percussions.

[Jordi Molina / Foto: Albert Font-Tarrés]

· Programa de mà del Tradicionàrius 2011
· Programa general del Tradicionàrius 2011