dimarts, 25 de gener del 2011

Lluís Puig serà nomenat avui director de Promoció de la Cultura Popular

El govern acordarà avui el nomenament del fins ara director artístic del Mercat de Música Viva de Vic
El consell de govern de la Generalitat de Catalunya, que s'està duent a terme en aquests moments, aprovarà aquest matí la designació del mànager i promotor cultural Lluís Puig i Gordi com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), l'única direcció general de la conselleria de Cultura a la qual li faltava atribuir un responsable. Així ho han fet saber fonts oficials del propi CPCPTC.
El nomenament vindria per la relació entre Puig i el nou secretari general de Cultura Xavier Solà. El primer ha estat el director artístic del Mercat de Música Vivia de Vic (MMVV) des del 2007 mentre que Solà era primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Vic.
El nou director del CPCPTC és autor de diversos estudis sobre la festa i la dansa tradicional i ha format part de comissions com la que va elaborar el protocol de la Festa Major de Terrassa. L'any 2000 va fundar l'empresa de promoció musical VESC, de la qual n'és administrador i coordinador. Entre el 1998 i el 2000 havia estat director de la Fira d’espectacles d’arrel tradicional de Manresa, actualment coneguda com a Fira Mediterrània. Puig va rebre el Premi Nacional de Dansa Vicente Escudero 1984, atorgat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Institut del Teatre de Barcelona.
Fontdevila s'acomiada
El CPCPTC ha remès una carta en què el fins ara director del Centre, Ramon Fontdevila, s'acomiada [imatge adjunta]. El manresà afirma que el càrrec "ha estat una oportunitat extraordinària que sempre recordaré". "Fins amb un punt d'enyor", afegeix. A la missiva també agraeix la confiança de l'exconseller Joan Manuel Tresserras. També desitja que la tasca de l'anterior mandat trobi continuïtat.

ACTUALITZACIÓ:
El consell de govern de la Generalitat ha acordat el nomenament, tal com es preveia.


 · Notícies relacionades:
Esteve León nega tenir cap proposta del Departament de Cultura (20/01/2011)
Només queda el Centre de Promoció de la Cultura Popular (19/01/2011)