diumenge, 4 d’abril del 2010

El carilló del Palau de la Generalitat tocarà sardanes avui

Les 49 campanes de bronze faran un repàs per deu composicions del gènere
El carilló instal·lat al Palau de la Generalitat de Catalunya farà sonar avui un repertori basat en deu sardanes. La intèrpret Anna Maria Reverté tocarà a les 12 del migdia i l'actuació es podrà seguir des del Pati dels Tarongers o des de la Galeria Gòtica, encara que el so arribarà també als carrers del barri Gòtic de Barcelona.

Les sardanes festives seràn puntejades amb melodies tradicionals dels gotjaires i dels caramellaires. El cavaller enamorat, de Joan Manén, encetarà el repertori. S'hi interpretaran tres obres d'Enric Morera: A la plaça, Les fulles seques i La sardana de les monges. Vicenç Bou hi tindrà les sardanes Angelina i Rosó. El programa es completarà amb les peces Les puntaires de Begues, de Jaume Ventura; Maria de les trenes, de Josep Saderra; La rateta i el gatet, de Francesc Casellas, i Sant Martí del Canigó, de Pau Casals.

Quaranta-nou campanes de bronze, amb un pes total de 4.898 quilos, conformen el carilló del Palau de la Generalitat, que abastà quatre octaves cromàtiques. El carilló, construït als Països Baixos, va ser inaugurat el 21 de desembre de 1976.


· Reportatge del programa 'Nydia' (TVC) sobre el carilló i la carillonista Anna Maria Reverté.