dijous, 8 d’abril del 2010

El programa 'Carrers' explica perquè Montserrat Pujolar no té una via al seu nom

El nom de la compositora va guanyar una votació a Martorelles però la normativa no ho permet
El programa televisiu setmanal 'Carrers' va dedicar un programa per explicar perquè Martorelles no té un carrer dedicat a la compositora de sardanes Montserrat Pujolar malgrat que la proposta va guanyar el concurs convocat pel consistori local. La ripollesa no compleix els requisits de la regulació de la població.

L'espai de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) va narrar, a l'edició del 23 de març, com l'ajuntament de Martorelles va convocar un concurs per canviar el nom del carrer dedicat a Calvo Sotelo, qui va ser ministre espanyol d'Hisenda durant la dictadura de Primo de Rivera.
La proposta de posar-li el nom de Montserrat Pujolar, presentada des de la Joventut Sardanista de Martorelles, va guanyar el certamen.

Durant la gestió dels tràmits, el secretari del consistori va detectar que la normativa municipal sobre el nomenclàtor estableix que per dedicar una via a una persona cal que estigui morta des de fa almenys 5 anys. Pujolar és viva i, per tant, van optar per la segona proposta més votada: la de Mercè Rodoreda, amb 19 vots menys que la guanyadora.

'Carrers' és un programa de la XTVL produït per Lavinia Productora i que s'emet en canals com Canal Reus TV, TV Badalona, Gavà Televisió o TV L'Hospitalet.


· Programa 'Carrers' titulat 'Profetes a Martorelles':