diumenge, 25 d’abril del 2010

"Sembla impossible que la sardana pugui haver estat considerada perillosa o subversiva"

L'actriu Vicky Peña ha llegit aquest migdia el seu missatge al món sardanista amb motiu dels 50 anys de Ciutat Pubilla de la Sardana

"La sardana, que avui podem escoltar amb normalitat i alegria i podem ballar amb goig i passió en qualsevol dels nostres carrers i les nostres places, tenia aleshores [fa cinquanta anys] unes altres connotacions i es tocava, s'escoltava i es ballava en condicions d'extrema dificultat". L'actriu Vicky Peña ha tingut un record per l'època en què es va iniciar la iniciativa de les Ciutat Pubilla de la Sardana per part de l'Obra del Ballet Popular. I afegeix: "Avui dia tot això sembla un malson i d'ençà que hem recuperat moltes de les nostres llibertats sembla impossible que la sardana pugui haver estat considerada perillosa o subversiva".

Resident a Barcelona però estiuejant de l'Escala, ha agraït a la població empordanesa la seua "generositat i hospitalitat" que, al seu parer, aporta de "bon humor i de bon amor", que ha comparat amb "l'amor per la sardana". Així mateix, ha destacat la tradició sardanista de la localitat.
  
[Foto: Ajuntament de l'Escala]