dissabte, 5 de març del 2011

Bosch (ERC): "Pretenem donar estabilitat a 'La Sardana a l'escola'"

El diputat Pere Bosch va presentar ahir una proposta de resolució al Parlament que busca que s'estengui el programa
El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Pere Bosch va entrar ahir al Parlament una proposta de resolució sobre la campanya 'La sardana a l'escola' de la demarcació de Girona, dies després que pogués desapareixer. "Pretenem donar estabilitat al programa i donar tranquil·litat a la gent que l'està impulsant i a les escoles que hi estan participant", segons ha explicat a CREUANT el parlamentari membre de la comissió de Cultura i Llengua. El projecte és finançat meitat i meitat pel govern i la Diputació de Girona.
"Estàvem preocupats per l'impàs que hi ha hagut aquests últims mesos", ha assegurat l'exbatlle de Banyoles. La proposta de resolució, a la qual CREUANT ha tingut accés, conté tres punts. En el primer es demana que "d'acord amb la Diputació de Girona" el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que "impulsi un conveni plurianual que eviti una nova paralització del projecte 'La sardana a l'escola' i en garanteixi la seva estabilitat".
Convenis amb la resta de diputacions de Catalunya
En el segon apartat de la proposta s'hi recull "que el Govern negociï amb la resta de diputacions la seva implementació a les altres comarques catalanes" del programa, que Bosch considera "exitós", a través de negociacions amb les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona. En aquest punt també es busca que se cerqui "la complicitat dels mitjans de comunicació per a difondre la tasca feta per aquest programa". Sobre aquesta demanda, Bosch afirma que cal buscar "el màxim ressò mediàtic possible".
La petició -també signada per la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó- acaba instant "que el Departament d’Ensenyament s’impliqui en 'La sardana a l’escola'" atès que "es tracta d’un programa educatiu que es fa en hores lectives als centres d'ensenyament del país".
"És una resolució molt assumible per tothom"
"Estem intentant de trobar complicitats amb altres grups parlamentaris", assegura Bosch. "Espero que pugui tenir èxit perquè crec que és una resolució molt assumible per tothom", afegeix, perquè "és un programa que està implicant moltíssimes escoles, que està tenint molt d'èxit, que està perfectament arrelat, no trobaria arguments perquè no hi puguin estar a favor".
La votació, d'aquí unes setmanes
La votació de la resolució va per llarg ja que haurà de passar pels tràmits d'admissió, tramesa i publicació. Podria passar un mes fins que la comissió de Cultura i Llengua de Parlament no l'acabi sotmetent a sufragi per part dels representants dels grups de la cambra.
La Diputació de Girona, acceptaria un conveni plurianual
Pere Bosch va facilitar la proposta, abans d'entrar-la al Parlament, a "alguna persona de Cultura de la Diputació de Girona ja que eren part implicada" i "ens an dir que per ells no hi ha cap problema" de signar un conveni plurianual amb la Generalitat per al programa.
"A mi em consta, l'altre dia vaig parlar amb en Roger Zamorano [vicepresident de Cultura de l'ens provincial gironí], que ells des de bon començament volen impulsar el projecte", ha afirmat Bosch en relació a la decisió anunciada el gener d'anul·lar el programa per enguany. "Pel que m'ha arribat a mi, Cultura de la Diputació va estar durant setmanes esperant que la Generalitat digués alguna cosa sobre si volien continuar-lo o no i al final va quedar amb un impàs", ha afegit.
Més de vuit mil nens
Segons fonts de l'organització de 'La sardana a l'escola' consultades per CREUANT, per aquest curs hi estaven interessades 103 escoles amb un total e 8074 alumnes inscrits que portarien a terme deu sessions d'una hora setmanal. Després de rebre la confirmació de la continuïtat per part de la Generalitat i la Diputació de Girona, estan treballant per iniciar les classes al més aviat possible mentre redefineixen l'abast final que tindrà enguany ja que creuen que "potser alguna escola, amb el retard, no ho vulgui fer aquest curs".

· Notícies relacionades:
- Zamorano: "Encara som a temps de mantenir 'La sardana a l'escola'" (21/02/2011)
- El Departament de Cultura afirma que manté el programa 'La sardana a l'escola' (21/02/2011)
- Strubell (SI): "Seria un error i un pas enrere" eliminar 'La sardana a l'escola' (21/02/2011)
- La Diputació de Girona renuncia a 'La sardana a l'escola' (14/02/2011)
- 'La sardana a l'escola', en perill (12/02/2011)