dilluns, 14 de març del 2011

La sardana, la cobla i la tenora es colen a la gala dels Enderrock

El grup Kaulakau rebrà el premi al millor disc de folk en un acte en què actuarà el DJ Raph Dumas
El grup Kaulakau, del qual forma part el tenorista Jordi Molina, rebrà aquest vespre el guardó al millor disc segons la crítica de l'apartat Folk dels Premis Enderrock per 'In Fabula' (DiscMedi) en una gala que començarà a dos quarts de nou del vespre al Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona. El DJ Raph Dumas començarà amenitzant la vetllada amb temes electrònics entre els quals hi haurà la sonoritat de la sardana i la cobla.
Raph Dumas aportarà "una selecció de novetats alternatives del nord i del sud" que combinarà amb temes del seu repertori, tal com ha explicat a CREUANT. Entre els temes hi haurà la seva versió de la sardana 'La Santa Espina' d'Enric Morera, els sons aconseguits amb The Primaveras i la Cobla Mil·lenària i una revisió de la Cobla Tres Vents sobre un tema de Pascal Comelade.
El quartet Kaulakau -format per Jordi Molina, Marc Egea, Franco Molinari i Enric Canada- actuarà
durant la nit acompanyat de Miguel Fernández, que rebrà el Premi Jaç al millor disc de l'apartat de votació popular.
El públic del Teatre Artèria Paral·lel també podrà escoltar Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia i Biel Ballester Trio en una nit conduïda pel presentador Xavi Coral. Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia, Biel Ballester Trio i Kaulakau amb Miguel Fernández.
Els grans guanyadors de la nit seran Els Pets i Sanjosex, amb tres premis destacats cadascun. El trio de Constantí rebran el de millor artista segons la crítica, el de millor artista de pop per votació popular i el de millor disc per votació popular per 'Fràgils' (DiscMedi). Sanjosex ha guanyat el premi al millor disc de cançó d'autor segons la crítica i per votació popular per 'Al marge d'un camí' (BankRobber) i el de millor artista de cançó d'autor per votació popular. El disc 'Ordre i aventura' (Sones) de Mishima ha estat reconegut amb el millor disc de l'any 2010 i el de millor disc de pop segons la crítica.

Notícies anteriors:
·  'A la casa d'enlloc', segon àlbum més votat als Premis Enderrock (01/03/2011)
· Cinc candidatures continuen als Premis Enderrock populars (21/01/2011)
· 'Kaulakau, premi Enderrock de la crítica' (07/01/2011)
· 'Setze candidatures amb cobla i sardana als Premis Enderrock 2011' (29/12/2010)