dimecres, 2 de març del 2011

L'USAP homenatjarà Jordi Barre amb la Mil·lenària

La cobla tocarà durant el partit que enfronta el principal equip català de rugbi amb l'occità Baiona
El partit de rugbi que l'USAP de Perpinyà disputarà a casa l'11 de març servirà per homenatjar l'emblemàtic cantant Jordi Barre, mort el passat 23 de febrer, amb una jornada en què vol demostrar la catalanitat del club. Serà amb una actuació de la Cobla Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà a l'estadi Aimé Giralt durant el partit contra l'equip de Baiona, ciutat disputada per occitans i bascos i d'administració francesa.
Nens de les escoles Bressola cantaran 'Parlem català' cançó que va popularitzar Jordi Barre a partir de la lletra de Joan Cayrol. Ho faran acompanyats per la Mil·lenària, que també interpretarà la sardana 'La Santa Espina' i la cançó 'L'estaca' de Lluís Llach, dos dels himnes oficiosos de l'USAP. Segons han explicat fonts de la formació musical, també hi participaran dansaires d'agrupacions d'Arles i de Sant Llorenç de Cerdans.
Hi haurà sardanes a la Copa d'Europa?
Un dels esdeveniments de l'any per a l'USAP serà el partit de quarts de final de l'HCup, la màxima competició europea, el proper 9 d'abril i que disputarà de manera extraordinària a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Per aquella ocasió s'estan preparant activitats paral·leles amb la col·laboració del FC Barcelona. Per ara només ha trascendit que hi haurà la interpretació de la cançó 'Els hi fotrem', que cantava Jordi Barre per esperonar l'equip, i 'L'estaca' i un homenatge als castellers. No se sap si hi serà la sardana i la cobla, present en les grans ocasions del club.
“Fa temps que tots els seguidors de la USAP somiàvem que jugaríem a Barcelona. Enguany tenim la possibilitat de fer-ho i volem ser a l'alçada de l'esdeveniment, però per damunt de tot volem mostrar que sem el club de rugbi de tot Catalunya. Volem afegir una fita important a la història de la USAP", va afirmar Paul Goze, president de l'USAP. Tenen el repte d'arribar a les 55.000 entrades de l'estadi de Montjuïc.


[Els músics de la Cobla Mil·lenària amb el 'Planxot', el trofeu de la lliga francesa guanyada el 2009, i els jugadors Nicolas Mas i Guillaume Vilaceca ./
Foto: Cobla Mil·lenària]