dijous, 31 de març del 2011

Xesco Espar serà el missatger al món sardanista

Qui va donar una Copa d'Europa al Barça d'handbol substituirà el cineasta Paco Betriu
L'exentrenador i exjugador de la secció d'handbol del FC Barcelona Xesco Espar serà l'encarregat d'elaborar el missatge al món sardanista d'Organyà, Ciutat Pubilla de la Sardana 2011. Així ho ha explicat a CREUANT el president de la comissió organitzadora de l'esdeveniment i alcalde de la població Antoni Fiol. El missatge havia d'anar a càrrec del cineasta Paco Betriu però "per motius d'última hora" s'ha hagut de buscar un substitut.
"Xesco Espar ens pot donar encara més rellevància perquè és molt conegut", segons Fiol. L'autor del llibre 'Jugar con el corazón. La excelencia no es suficiente' ['Jugar amb el cor. L'excelència no és suficient'] es dirigirà al sector el diumenge 1 de maig.
Espar es dedica a l'assessorament de directius i equips i és conegut per la seva faceta esportiva com a jugador del Barça d'handbol amb el qual va guanyar una Recopa d'Europa i una Copa del Rei d'Espanya i com a entrenador va aconseguir una Copa d'Europa, dues lligues dels Pirineus, una lliga espanyola, una Supercopa d'Espanya i una Copa del Rei d'Espanya.
El poeta Vicenç Llorca farà la lliçó magistral

Tal com està instaurat a les 'ciutats pubilla de la sardana', el poeta Vicenç Llorca serà l'encarregat de fer la lliçó magistral, que es farà el dissabte 30 d'abril. Després de la seva intervenció es descobrirà la placa commemorativa a l'ajuntament, feta per la ceramista local Sandra Vilana. Aquests noms s'uneixen al de Jaume Riu i Ratera, que ha escrit la sardana del pubillatge, com ja va informar CREUANT. Una composició que s'estrenarà el diumenge 1 de maig. El mateix dia s'inaugurarà el monument instal·lat a la plaça Major obra de Josep Cervilla.

[Imatge 1: Xesco Espar. Foto extreta del seu perfil del Facebook.
Imatge 2: Vicenç Llorca. Foto extreta del seu bloc]