divendres, 1 d’abril del 2011

Tarannà presentarà avui el seu disc amb instruments de cobla

El grup Tarannà presenta aquesta nit el disc 'Oda al folklore' per al qual el conjunt ha incorporat instruments fent la formació que han autodenominat 'Tarannà+Cobla'. Serà amb un concert, que començarà a les deu de la nit, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona i comptaran amb el pianista Agustí Fernández com a convidat.
Amb 'Oda al folklore', Tarannà incorpora Marc Egea al flabiol, el tiblaire Oriol Oller, Albert Cirera a la tenora, la trompetista Natsuko Sugao, el fiscornaire Pep Moliner i Pere Bono al bombardí a una formació liderada per Sisu Coromina al saxo tenor i completada amb la guitarra elèctrica d'Esteve Dalmau, el bateria David Sitges, Jordi Sànchez al baix elèctric i al contrabaix, el trombonista Pere Masafret, la trompetista Ruth Barberán i Sergi Rovira al saxo tenor.
Els quatre temes de música experimental, que fan que el treball duri 60 minuts i 40 segons, han estat escrits per Sisu Coromina amb arranjaments seus, de Sergi Rovira i de la resta dels membres del grup.
Després d'una etapa en què Tarannà ha treballat amb el segell Bankrobber, el nou enregistrament ha estat autoproduït, amb l'ajuda d'una beca Agita de l'ajuntament de Figueres, i editat sota una llicència de Creative Commons basada en lliure distribució amb el reconeixement de l'autoria, sense finalitats comercials i, si s'altera l'obra o se'n fa una de derivada, ha d'estar subjecta a les mateixes condicions. Amb quatre temes, el treball dura 60 i 40 segons. El disc, dedicat "a tots els pobles i cultures", va ser gravat en directe al Teatre Mundial de la Bisbal de l'Empordà el passat mes de setembre amb Carles Xirgu, de l'estudi 44.1, i ha estat mesclat i masteritzat per Ferran Conangla.
El disseny gràfic ha anat a càrrec d'Esteve Dalmau a partir de fotografies de Martina Ptackova.

[Foto: Tarannà]

· Crítica del disc:'Chill-out'? (1/04/2011)