divendres, 15 d’abril del 2011

L'Escala s'acomiadarà demà com a Ciutat Pubilla de la Sardana

CREUANT intervindrà en una taula rodona sobre la sardana i els mitjans de comunicació
L'Escala celebrarà demà els actes de cloenda com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2010. A partir de les 11 del matí hi haurà una taula rodona titulada 'La sardana, la política i els mitjans de comunicació' a la seu de l'ajuntament de l'Escala en la qual intervindrà CREUANT. A la tarda hi haurà concerts i la presentació d'un disc dedicat al compositor Josep Vicens 'L'Avi Xaxu'.
La cloenda començarà amb un debat sobre la sardana a partir de dos eixos: la política i els mitjans de comunicació. El primer anirà a càrrec de Bartomeu Duran, president de la Federació Sardanista de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular; Xavier Tresserras, com a president de l'Agrupació de Sardanistes de Caldes i la Federació Sardanista de les Comarques Gironines, i Jordi Gallegos, president de la comissió organitzadora del pubillatge escalenc i de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu de l'Escala.
L'apartat de mitjans de comunicació comptarà amb Albert Font-Tarrés, responsable de CREUANT; Gerard Carrión, del programa 'Tot sardana' de Ràdio Estel, o el director de Ràdio l'Escala, Abel Font.
Cloenda institucional, a la tardaL'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig; Bartomeu Duran i Jordi Gallegos faran, a dos quarts de set de la tarda, els parlaments que clausurà l'any del pubillatge del municipi empordanès a l'institut El Padró. Abans, hi haurà, a les cinc, la presentació del disc 'Aires escalencs' del Cor Indika, amb l'acompanyament de PerePau Jiménez (acordió diatònic), Francesc Tomàs (guitarra i guitarró) i Albert Dondarza (violí, llaüt i percussions), sota la direcció de Ramon Manent. A tres quarts de set de la tarda, la coral elemental de l'Escola de Música El Gavià i la cobla La Principal de l'Escala interpretaran 'La cançó dels Tururuts', sota la batuta de Verònica Casellas.
L'Avi Xaxu, a la memòria
Un disc dedicat a l'obra de Josep Vicens, conegut com l'Avi Xaxu, estrenarà la col·lecció 'L'Escala recorda...' dedicada a compositors de sardanes locals. La gravació ha anat a càrrec de la cobla La Principal de l'Escala amb Xavier Alsina a la direcció musical.
L'enregistrament inclou les sardanes 'Aires de ma terra', 'Records del Canigó', 'Buscant promès', 'Serra avall', 'La Parra d'en Pàtria', 'Endevina, endevineta', 'Cants de joventut', 'Els Dansaires del Putxet', 'Mirant l'aimada', 'La pubilla de Girona', 'La font del pi', 'Rosada', 'La roca del frare', 'La roca del cargol' i 'Colla Ganxets Dansaires'.

[Imatge 1: La dissenyadora Núria Fortià en la presentació del logotip. / Foto: Ajuntament de l'Escala
Imatge 2: Portada del disc]