dissabte, 23 d’abril del 2011

Una seixantena d'actes de sardanes per celebrar la Diada de sant Jordi

Raph Dumas&The Primaveras portaran la seva sonoritat a Bages de Rosselló
La Diada de sant Jordi d'avui compta amb almenys una seixantena d'actes basats en la sardana. Així ho recull el recompte fet per la Federació Sardanista de Catalunya. Una celebració que també compta amb un concert de Raph Dumas&The Primaveras aquest vespre a Bages de Rosselló.
Cinquanta vuit ballades i dos concerts de cobla en poblacions com Lloret de Mar, Barcelona, Igualada, Tarragona, Montgat, Solsona, Ripoll, Arenys de Mar, Sabadell, Granollers, Sitges o Puigverd de Lleida, entre altres.
Actuaran al llarg del dia d'avui cobles com la Sant Jordi, Marinada, Ciutat de Girona, Montgrins, Mediterrània, Jovenívola de Sabadell, Selvatana, Reus Jove, Ciutat de Cornellà, Maricel, Contemporània, Ciutat de Terrassa, Lluïsos de Taradell, Bisbal Jove, Vila d'Olesa, Ciutat de Mataró, Sabadell, Baix Empordà, Ciutat de Manresa, Iluro, Ciutat de Solsona, Premià, Flama de Farners, Costa Brava, Principal de Terrassa, Ressò, 11 de setembre, Pare Manyanet de Reus, Marina, Nova Vallès, Principal de Porqueres, Cossetània, Thermalenca, Cervianenca, Principal d'Olot, Pirineu, Baix Llobregat, Principal de Cassà, Genisenca o Catània.

Els sons de la cobla passats a l'electrònica de Raph Dumas&The Primaveras
El DJ Raph Dumas i el grup 'The Primaveras' actuaran, a partir de dos quarts de deu de la nit, a Bages de Rosselló. La població ha organitzat diversos actes per avui com ara una cercavila de bon matí amb la lectura de textos de Joan Pau Giné acompanyats pel saxo de Gilbert Pujol o conferència sobre cuina catalana per part d'Eliane Thibaut-Comelade, que aquesta setmana ha estat guardonada amb el premi 'Méditerranée Roussillon' de literatura. Thibaut-Comelade és especialista en cuina catalana i higiene de l'alimentació i és mare del conegut músic Pascal Comelade.

CREUANT us recomana de llegir què deia Josep Pla de la sardana, trenta anys després de la seva mortL'escriptor Josep Pla va morir tal dia com avui de fa trenta anys. Un autor que es va declarar aficionat a la sardana. Des de CREUANT us recomanem de llegir què en va dir. Ho podeu fer amb un breu text que va incloure dins de 'La substància' a 'El meu país' i que ha recollit Xarxa de Mots.

[Foto: Albert Font-Tarrés]