dissabte, 9 d’abril del 2011

La sardana esportiva acompanya l'USAP a arribar a la semifinal d'Europa

L'USAP es classifica després de guanyar els quarts de final (29-25) al favorit Toló
Les colles Violetes del Bosc i Iris han demostrat davant de desenes de persones com practiquen la sardana esportiva a la Festa del Rugbi Català. Ho han fet aquest migdia com a acte previ del partit que la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) ha guanyat a l'occità Toló, per 29 a 25, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. La victòria ha donat pas als 'sang-i-or' a la semifinal de la Copa d'Europa.
La millor representant de Catalunya Nord, Iris, s'ha desplaçat expressament des de Perpinyà per a l'acte que s'ha fet davant del Palau Sant Jordi i donar suport al millor equip català de rugbi a 15. El conjunt encapçalat per Vicenç Dumas ha estat format, a més, per Raquel Pujol, Lisa Couton, Cristof Casanova, Laura Pineda, Cisco Puigsegur, Carolina Pailliser i Tristan Cremer.
Violetes del Bosc, guanyadora del territorial de Barcelona la temporada 2010 i aspirant al Bàsic d'Honor d'enguany, ha assumit el paper d'amfitriona amb una rotllana formada per Marc Suárez, Cristina Colomer, Neus Pasqual, Xavi Mena, Òscar Coronado, Emma Romero, Quim Chico, Anna Vico, David Planuch i per la cap la capdansera (entrenadora) i cap de colla (capitana) Meritxell Sans.
La demostració, que ha començat passats tres quarts de dues del migdia, ha començat amb un galop de presentació al ritme de 'Toc de festa', que ha donat pas a la sardana de lluïment 'Les entremaliadures d'en Patufet', de Joan Jordi Beumala.Una altra peça del mateix compositor, 'La llei de Murphy', ha servit perquè Iris mostrés una altra modalitat de la sardana esportiva: els punts lliures, mentre Violetes del Bosc l'ha ballat de lluïment, atès un canvi d'efectius de darrera hora per malaltia.
Un dels himnes oficiosos de l'USAP, 'La Santa Espina' d'Enric Morera, ha servit per fer una sardana de germanor en què els aficionats del rugbi també han pogut aprendre els primers passos. La peça ha estat seguida per bona part del públic, que ha marcat el ritme picant de mans.

L'establiment d'un moment perquè els congregats es puguessin fer una foto ha finalitzat la demostració de l'exercici físic en un marc reglamentat, institucionalitzat i competitiu de la sardana esportiva.
La presència de la sardana esportiva ha estat organitzada pel noticiari CREUANT amb la col·laboració del FC Barcelona, la Unió de Colles Sardanistes (UCS) i de les colles participants.

[Fotos: Albert Font-Tarrés]

· Notícia anterior:La sardana esportiva, a la Copa d'Europa de rugbi (07/04/2011)