dimecres, 6 d’abril del 2011

"La música tradicional és important en la identitat escocesa, com a Catalunya"

Músics, educadors, activistes i organitzadors d'actes participen en un congrés a la Universitat d'Abertay Dundee
"La música tradicional està en bona salut, però encara ha de ser recolzat pel govern i altres organismes públics, ja que és una part tan important de la identitat escocesa. Estic segur que els catalans senten el mateix". Així ho valora per a CREUANT David Francis, promotor del congrés 'Trad Talk: Traditional Music Forum', organitzat pel 'Traditional Music Forum' i que va tenir lloc el passat 26 de març al centre Hannah Maclure de la universitat escocesa d'Abertay Dundee.
El professor Gary West, cap d'estudis celtes i escocesos de la Universitat d'Edimburg, va ser l'encarregat d'obrir un congrés en què hi van participar una seixantena de persones, entre músics, educadors, activistes i organitzadors d'actes relacionats amb la música tradicional.
L'organització va programar una conferència sobre l'accés a la memòria cultural per part d'Alistair McCleery, professor de la Universitat Napier d'Edimburg i director del Centre Escocès per al Llibre. També es va tractar el màrqueting digital per a la música tradicional, la promoció i el finançament de projectes. Entre els assistents va sorgir, segons l'organització, la voluntat d'intercanviar idees i la coneixença de 'bones pràctiques', entre les quals es va citar les aplicades a la regió de les Províncies Marítimes del Canadà.

[Fotos: Ros Gasson]