dimarts, 26 d’abril del 2011

Núria de Gispert: "No sé ballar la sardana"

La presidenta del Parlament de Catalunya crea polèmica per una entrevista en què surt disfressada de fada
La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert (CiU), va manifestar a diari El País que "no sé ballar la sardana". L'entrevista ha creat polèmica per la foto, amb la màxima representant de la cambra legislativa de la Catalunya autònoma disfressada de fada, i pel to imprès.
L'afirmació de De Gispert sobre la seva desconeixença de la dansa de la sardana ve quan l'entrevistadora, Karmentxu Marín, li pregunta pels "tres manaments del manual de la bona catalana". La presidenta del Parlament de Catalunya contesta: "home... -ja he començat a parlar en català-, defensa de la llengua, que és molt serio...". Marín li planteja si ho és "pujar a Montserrat, ballar la sardana, cantar havaneres". Qüestió a la qual De Gispert respòn: "Jo crec que no està de més visitar Montserrat. No sé ballar sardanes, i les havaneres m'encanten. La que millor segueixo, que no canto, és 'El meu avi'".
De Gispert assegura que el rei espanyol, Juan Carlos I, li suscita "simpatia" i que "el problema no és PP o PSOE" sinó que "molts cops ha estat que, governi qui governi a l'estat espanyol, quan es tracta de Catalunya no són positius".
Polèmica pel to

La imatge de la segona màxima representant de la Catalunya autònoma disfressada no ha sentat bé en tots els ambients. Fins i tot dins de la pròpia federació regionalista. L'exdiputat i portaveu adjunt de CiU a l'Ajuntament de Girona, Albert Riera, ha manifestat al seu bloc que "m'ha dolgut no solament la fotografia" i ha qualificat les respostes donades per De Gispert "d'impròpies d'una presidenta del Parlament, vós que hauríeu de fer honor a la dignitat institucional que mereix el poble que us ha escollit perquè el representeu en la més alta magistratura".

[Núria de Gispert en la imatge que acompanya l'entrevista. /
Foto: Tots els drets reservats per Joan Sánchez/El País]