divendres, 29 d’abril del 2011

Tarragona Dansa crea afició amb samarretes de disseny

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha posat a la venda samarretes amb un disseny personalitzat fet pels dissenyadors de Boxart, empresa que té els drets de les creacions de la coneguda Kukuxumusu.
El dibuix, amb clares referències a l'estil marcat per Mikel Urmeneta, representa deu dansaires ballant sardanes amb l'uniforme de la colla Tarragona Dansa (categoria absoluta) davant d'un element representatiu de la seva ciutat com és el Balcó del Mediterrani, situat al final de la Rambla Nova i que ha guanyat l'expressió d'"anar a tocar ferro" quan es vol anar fins a la balconada.
L'entitat tarragonina ha encarregat 300 unitats de diferents talles, colors (en taronja o blau) i amb models per a nois i noies. El dibuix és en cinc colors: blau, blanc, marró, negre i roig. Les samarretes, estrenades aquest hivern, s'han posat a la venda per al gran públic a un preu de 15 euros.
A més de la colla homònima, l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa compta amb colles de sardana espotiva en altres categories: Petits Tarragona Dansa, Xerinola i Toc de Dansa.
La personalització de samarretes o jerseis no és un fet estrany entre les colles de la sardana esportiva. Per exemple, la colla Mare Nostrum vesteix una dessuadora commemorativa del tetracampionat guanyat la temporada 2010.

[Foto: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa]