dimecres, 23 de març del 2011

El Campionat de Punts Lliures tindrà lloc a Barcelona

La Unió de Colles ha anunciat el calendari provisional de la temporada 2011
La modalitat de punts lliures de la sardana esportiva es disputarà a concurs únic com es porta fent les darreres temporades i tindrà lloc el 26 de novembre a Barcelona, a l'antic municipi de Sant Andreu del Palomar. Així consta al calendari provisional que ha publicat la Unió de Colles Sardanistes (UCS). La modalitat de lluïment de la màxima categoria mantindrà el format estrenat la temporada passada.
La nit del 26 de novembre ha estat l'escollida per al Campionat de Punts lliures d'enguany. L'espai, l'antiga indústria de filatures Can Fabra a Sant Andreu del Palomar, actualment un districte de Barcelona des de la seva annexió a finals del segle XIX. L'edifici central es va mantenir i des del 2002 és un centre cultural de titualitat municipal mentre que la resta de dependències van ser enderrocades per l'ajuntament barceloní i actualment conformen una plaça. Segons fonts consultades per CREUANT, el concurs tindrà lloc a l'exterior. El parc -situat entre els carrers del Segre, de Sant Adrià, d'Otger i Doctor Balari i Jovany- és protagonitzat per una font amb la qual es fan espectacles amb aigua, llum i música ja que brolla segons la música que sona gràcies un sistema informàtic.
En lluïment, es mantindrà el model del 2010
La temporada 2011 mantindrà el model estrenat l'any passat per a la categoria absoluta de la modalitat de lluïment. El Bàsic d'Honor comptarà amb sis concursos, començarà la nit del 9 de juliol a Vic i acabarà al migdia del 13 de novembre a Balaguer. Completaran el campionat els certamens de Tarragona (la tarda del 18 de setembre, al Moll de la Costa), Barcelona (el matí del 25 de setembre, davant de la catedral), Terrassa (el matí del 16 d'octubre, a la plaça Nova) i Girona (el matí de l'1 de novembre a la plaça Calvet i Rubalcaba).
Les categories infantil i juvenil continuen amb quatre concursos
Sitges (tarda del 25 de setembre), Cornellà de Llobregat (el matí del 2 d'octubre), el Vendrell (la tarda del 16 d'octubre) i Valls (el migdia del 6 de novembre) continuen sent els certàmens en els quals participaran les colles de les categories infantil i juvenil que volen participar al màxim nivell. 
Cinc certamens per a veterans
La categoria veterana es disputarà als concursos de Vilanova i la Geltrú (nit del 16 de juliol), Lloret de Mar (tarda de l'11 de setembre), Cornellà de Llobregat (matí del 2 d'octubre), Manlleu (matí del 12 d'octubre) i Barcelona (matí del 20 de novembre).
Els territorials de Barcelona i Girona començaran aquesta primavera
Si el territorial de Ponent -que porta el nom de Campionat de la Terra Ferma- va començar el passat 27 de setembre a Almacelles, el de les comarques barcelonines s'iniciarà el 10 d'abril a Igualada mentre que el de les comarques nord-orientals ho farà el 8 de maig a Figueres. El territorial de les colles de la ciutat de Barcelona s'esperarà fins el 22 de maig amb un certamen al barri del Poble Nou i el territorial de Tarragona fins el 18 de setembre.

[Moment del primer concurs del 2011, a Almacelles. /
Foto: Albert Font-Tarrés]