dimecres, 4 de maig del 2011

El Camp d'Esports podria escoltar per darrer cop com "la sardana ajunta cors"

L'himne de la UE Lleida sonarà diumenge en el darrer partit a casa de la temporada, quan viu l'amenaça de desaparèixer
"La senyera i la sardana ajunten cors", diu l'himne de la Unió Esportiva Lleida. I la seva afició s'està mobilitzant per mostrar, diumenge, el suport cap al club de futbol, des que ahir es va saber que la UE Lleida SAE es troba en fase de liquidació. Serà en plena Festa Major i en el que podria ser el darrer partit a casa, en una temporada en què l'equip té possibilitats d'ascens a la Segona A espanyola.
Ahir va expirar el termini per presentar un pla de viabilitat i una proposta de conveni amb els creditors, arran de la mala situació econòmica que travessa de fa anys, i el club no va presentar res. Ara entrarà en un procés de liquidació dels actius de la societat anònima esportiva (SAE) -tal com constava el club a nivell jurídic i administratiu des del 1992-, entre els quals els drets federatius. En la venda de la plaça se subhastarà demanant que no marxi de Lleida i la solvència econòmica del comprador.
Després de la compra es podria mantenir el nom d'UE Lleida, així ho ha apuntat
l'actual presidenta, Annabel Junyent.
Des de les plataformes d'interacció social d'Internet, un grup d'aficionats estan plantejant la possibilitat de manifestar el seu rebuig per la desaparició del club, divendres, al pregó de Festa Major que enguany farà el president del FC Barcelona, Sandro Rossell, a les vuit del vespre a la Paeria.
El club ponentí, que aquest estiu faria 72 anys, ha tingut dues èpoques daurades: l'ascens a la primera divisió espanyola les temporades 1948-49 i la del 1992-93. En tots dos casos, l'estada a la màxima categoria estatal només va durar una temporada però, de 1993-94, encara són vives a la memòria de bona part de l'afició les victòries contra el Barça, 0-1 al Camp Nou, i el Real Madrid, 2-1 al Camp d'Esports de Lleida.
La sardana ha estat present en més d'un esdeveniment del club; darrerament, el juny del 2005 durant l'homenatge a l'exjugador i expresident Antoni Gausí.

[Camp d'Esports. / Foto: UE Lleida]


· Himne de la Unió Esportiva Lleida: